Reklama
Bagel s rukolou a parmskou šunkou
Fotogalerie:

Bagel s rukolou a parmskou šunkou

Věra Petrová

Ústí nad Labem
Na jaře si ráda kupuji rukolu, kterou obvykle míchám do salátu z čerstvé zeleniny. Tentokrát jsem ji zkombinovala s domácím pečivem. Výsledná chuť byla výjimečná!
Věra Petrová, Ústí nad Labem

Ingredience

  • 1 vejce
  • 1 lžice cukr krupice
  • 200 g sýr
  • 2 dl voda
  • 50 g máslo
  • 2 lžíce sůl
  • 40 g droždí
  • 500 g mouka hladká
  • 250 g šunka
  • 100 g semínka slunečnicová
  • 300 g rukola
  • 3 lžíce koření chlebové

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Do misky nalijeme vlažné mléko, rozdrobíme do něho kvásek, posypeme cukrem a zaprášíme moukou. Kvásek necháme vzejít. Smícháme hladkou mouku, sůl, chlebové koření, vejce a změklé máslo. Přidáme kvásek a spojíme v hladké těsto. Podle potřeby přidáme vodu, aby těsto bylo vláčné.
  2. krok2
    Vypracujeme a necháme na teplém místě vykynout. Vykynuté těsto rozdělíme na stejné bochánky. Ty rukou stlačíme a pomocí kulatého tvořítka odstraníme střed.
  3. krok3
    Bagely přemístíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a necháme ještě 20 min. kynout. Ještě jednou potřeme vajíčkem a posypeme slunečnicovými semínky. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. Podáváme s rukolou, parmskou šunkou a sýrem.

Pošli recept! 6/2008 (14.5.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Kopřivová polévka

Kopřivová polévka

Jakmile najdu první bylinky, hned vařím. Ivana Bartušková, Luka nad Jihlavou
Zdravě a chutně /04.03.16
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Podzimní salát

Podzimní salát

Tato osvěžující dobrota nedá mnoho práce a navíc prospěje tvému zdraví.

Milena ...

Zdravě a chutně /25.01.14
Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Zeleninový guláš s japonskou omeletou

Omeletu lze použít i jako náplň do sushi. Většina zeleniny a ingrediencí se dá ...

Zdravě a chutně /12.07.17
Sójové kostky a kurkumové brambory

Sójové kostky a kurkumové brambory

Toto výborné jídlo zvládne i začátečník.

Květa Hošková, Vratimov

Zdravě a chutně /25.01.15
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína ...

Zdravě a chutně /22.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu