Reklama
Bábovičky se špenátem
Fotogalerie:

Bábovičky se špenátem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pečou se při 200 °C asi 45 minut.

Romana Zachová, Litoměřice

Ingredience

  • 350 g těstovin
  • 3 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 300 g špenátu
  • 2 lžíce mléka
  • podle potřeby sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g šunky
  • 150 g nivy
  • 3 vejce
  • 60 g tvrdého sýra
  • na formičky máslo a strouhanka

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Těstoviny uvaříme. Na oleji zpěníme cibuli, zasypeme moukou a usmažíme cibulovou jíšku. Přidáme špenát, podlijeme mlékem a dusíme do zhoustnutí. Sejmeme z ohně, ochutíme solí a rozmačkaným česnekem. 

  2. 2. Těstoviny promícháme se špenátem, pokrájenou šunkou, sýry a vejci. Hmotu dáme do vymazaných a vysypaných formiček a upečeme.

Pošli recept! - Speciál - Těstoviny (16.2.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pochoutka z hlávkového salátu a ředkviček

Pochoutka z hlávkového salátu a ředkviček

Když máme úrodu salátu na zahradě... Zuzka Skoumalová, Klučov
Zdravě a chutně /28.04.16
Pečená zelenina s kuskusem

Pečená zelenina s kuskusem

Pokud je na pultech obchodu čerstvá zelenina, nikdy nezapomenu koupit pár kousků. ...
Zdravě a chutně /20.01.10
Špízy z dýně a tofu

Špízy z dýně a tofu

Kdo říká, že grilování je jen pro milovníky masa?

Veronika Gazurková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /15.11.15
Okurkové kocábky

Okurkové kocábky

Hodí se třeba na lehkou a chutnou svačinu.
Božena Kolářová, Nový Knín
...
Zdravě a chutně /06.11.09
Pražené houbové jáhly

Pražené houbové jáhly

Kdo ohrnuje nos nad zdravou výživou, měl by nejdřív pár správně při-pravených jídel ...
Zdravě a chutně /10.10.08
Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou

Brokolice se sýrovou omáčkou je výborný a zdravý oběd.

Jana Kotoučková, ...

Zdravě a chutně /28.07.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu