Reklama
Baba ganush
Fotogalerie:

Baba ganush

Kryštof Barvínek

Praha
Z cest po Izraeli recept přivezla máma.
Kryštof Barvínek, Praha

Ingredience

  • 3 stroužky česnek
  • 1 lilek
  • olej olivový
  • šťáva citrónová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Rozehřejeme troubu na 250 °C na program grilování. Lilek nakrájíme na kolečka široká asi 0,8 cm a rozložíme na plech pomazaný olejem. Grilujeme zprudka, až se nahoře objeví tmavá kůrčička. Česnek rozmačkáme. Lilek umeleme nebo rozmixujeme a vše smícháme. Do směsi vymačkáme li­metku, osolíme, zamícháme. Necháme odležet v lednici. Je dobré, aby lilek byl velký a šťavnatý, protože ‚‚baba ganuš‘‘ má mít konzistenci bramborové kaše. Mažeme na toasty nebo používáme místo kečupu a tatarky.

Pošli recept! 9/2007 (15.8.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Čočkové karbanátky s uzeným tofu

Červená čočka se vaří velmi rychle. Dagmar Kallupová, Stod
Zdravě a chutně /24.02.14
Salát s ananasem a surimi

Salát s ananasem a surimi

Zkus kombinaci zajímavých chutí.
Michaela Maťovčíková, Český Brod
Zdravě a chutně /14.10.11
Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí.

Šárka Vozábová, Milovice

Zdravě a chutně /18.11.12
Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Zeleninová chilli omáčka k těstovinám

Jana Diblíková, Kroměříž

Zdravě a chutně /12.08.18
Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus s vínem, jablky a hruškami

Kuskus se dá jíst i nasladko, například s javorovým sirupem. Vynikající je i tato ...
Zdravě a chutně /27.08.14
Pangasius ztracený v bramborách

Pangasius ztracený v bramborách

Místo filet z pangasia můžeš použít vepřové nebo kuřecí maso.

Marie Šulová, ...

Zdravě a chutně /17.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu