Reklama
Avokádová pomazánka
Fotogalerie:

Avokádová pomazánka

Dagmar Vašáková

Hodonín
Vhodná jako svačinka nebo lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín

Ingredience

  • 1 avokádo
  • z poloviny citronu citronová šťáva
  • 1/2 kelímku jogurt bílý
  • sůl
  • pepř
  • kousek zázvor

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Avokádo necháme uzrát téměř doměkka (poznáme to tak, že se nám prsty boří do slupky).
  2. Pak je podélně rozkrojíme, vyndáme kulatou tvrdou pecku a obsah vyškrabeme malou lžičkou (konzistence je jako máslo, tvrdou slupku vyhodíme).
  3. Přidáme citronovou šťávu, sůl, pepř, jogurt a kousek jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru. Vyšleháme metličkou.
  4. Celozrnné pečivo natřeme avokádovou pomazánkou a ozdobíme bylinkami.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Netradiční zelený koláč zaujme netypickou kombinací špenátu, tvarohu a těstovin. ...
Zdravě a chutně /03.10.08
Brokolicové srdce

Brokolicové srdce

Koláč chutná i studený, třeba jako svačina.
Lukáš Bernatík, Havířov
Zdravě a chutně /17.09.09
Celerové karbanátky s tofu

Celerové karbanátky s tofu

Také smažené dobrůtky mohou být zdravé.

Eva Skoumalová, Klučov

Zdravě a chutně /28.03.13
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Jsou jednoduché, oběd uvaříš za chvilku.
Ivana Buchtová, Hněvošice
Zdravě a chutně /27.09.11
Papriky plněné mangem

Papriky plněné mangem

Někdy přidám nakrájený pršut.

Jaroslav Staněk,  Rakovník

Zdravě a chutně /13.09.16
Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Rajská omáčka s karlovarským knedlíkem a vařeným masem

Kombinace domácího knedlíku a dietní zeleninové omáčky je nepřekonatelná.

Karolína ...

Zdravě a chutně /22.01.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu