Reklama
Avokádová pomazánka
Fotogalerie:

Avokádová pomazánka

Dagmar Vašáková

Hodonín
Hodí se jako pikantní lehká večeře.
Dagmar Vašáková, Hodonín

Ingredience

  • 1 avokádo
  • z 1 citronu šťáva citrónová
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 100 ml jogurt bílý
  • 1 malý kousek zázvor čerstvý
  • bylinky na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Avokádo necháme uzrát téměř doměkka. Poznáme to, když se nám prsty boří do slupky. Pak je podélně rozkrojíme, vyndáme pecku a dužinu vyškrabeme malou lžičkou. Slupku vyhodíme.
  2. Avokádová dřeň je nazelenalé barvy, přidáme citronovou šťávu z poloviny citronu, sůl, pepř, půl kelímku bílého jogurtu a kousek jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru. Vyšleháme metličkou a vznikne nám velmi lahodná pomazánka.
  3. Celozrnné pečivo natřeme avokádovou pomazánkou a ozdobíme bylinkami.

Pošli recept! - Speciál - Vánoční dobroty (27.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové řízečky

Zeleninové řízečky

Pokud potřebuješ kromě salátu ještě sytější přílohu, nejlepší je bramborová ...
Zdravě a chutně /09.10.15
Makové mléko

Makové mléko

Podle lidových pověstí přivolává krásné sny.
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Filé s cuketou

Filé s cuketou

Oběd, který tě kaloriemi určitě nezahltí.
Michaela Šedová, Cheb
Zdravě a chutně /27.09.11
Celozrnné knedlíky

Celozrnné knedlíky

Jíme zdravě, celozrnné knedle jsou výborné.
Květa Knauteová, Sezemice
Zdravě a chutně /03.01.12
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Jestli chceš ušetřit čas, kup cizrnu sterilovanou.

Veronika Marková, Český Těšín

Zdravě a chutně /27.01.16
Kuskus à la caprese

Kuskus à la caprese

Podle receptu

Zuzany Dolínkové z Děčína

Zdravě a chutně /19.06.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu