Reklama
Reklama
Avokádová pochoutka
Fotogalerie:

Avokádová pochoutka

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Plná zdravé energie.

Podle receptu Jitky Sedláčkové

Ingredience

  • 1 zralé avokádo
  • trocha alpské soli
  • 1 citron nebo limeta
  • trocha olivového oleje

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Musí být měkké, to je základ, a nesmí být shnilé. Při práci s avokádem potřebujeme citron nebo limetku, jinak má mdlou chuť. A je poměrně tučné.

  2. Avokádo rozmačkáme a lehce osolíme (Jitka Sedláčková používá pouze alpskou sůl).

  3. Ochutíme citronovou šťávou a přidáme olivový olej. Avokádovou pochoutku můžeme dát na žitný chléb, na těstoviny, na rýži apod.

Pošli recept! 11/2017 (2.10.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Biotlačenka s vejci

Biotlačenka s vejci

Je stejně dobrá jako ta klasická, ale zdravější. Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /02.04.14
Krůtí řízek s lupínky

Krůtí řízek s lupínky

Krůtí maso je velmi jemné a zdravé.

Jana Remková, Orlová

Zdravě a chutně /16.01.15
Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zeleninová polévka se ztraceným vejcem

Zdá se to složité, ale recept je úplně jednoduchý a zvládne ho každý.

Martina ...

Zdravě a chutně /25.06.13
Jahelník s brusinkami

Jahelník s brusinkami

Brusinky jsou velmi zdravé, plné vitaminů.
Alexandra Hynková, Praha
Zdravě a chutně /22.09.08
Grilovaná cuketa

Grilovaná cuketa

Horké letní večery trávíme na zahradě. Loni jsme si pořídili elektrický gril ...
Zdravě a chutně /31.10.08
Nakládané zelí

Nakládané zelí

Používá se jako výborný salát nebo příloha.

Olga Tůnová, Želetava

Zdravě a chutně /24.09.16
 

Nejnovější

Perníkové kraslice

Perníkové kraslice

Yvonne Urbanová, Všetaty
Sladký život /24.03.19
Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Lída Holubová, Pelhřimov

Škola vaření /23.03.19
Těstoviny s hráškovým pestem

Těstoviny s hráškovým pestem

Večeře, která tě nezklame

Podle receptuTomáše Skály z Nymburka

Vaříme express /23.03.19
Makový mazanec

Makový mazanec

Lucie Bláhová, Slavičín

Zdravě a chutně /23.03.19
Sladké velikonoční vejce

Sladké velikonoční vejce

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /23.03.19
Kedlubnový nákyp s karbanátky

Kedlubnový nákyp s karbanátky

Růžena Fialová, Hodonín

Všehochuť /23.03.19
Letní závitky

Letní závitky

Podle receptu

Tomáše Jankoviče z Karviné

Všehochuť /23.03.19
Zajíček s kokosem

Zajíček s kokosem

Iva Koločová, Znojmo

Sladký život /23.03.19
Bramborové košíčky s vejci

Bramborové košíčky s vejci

Zvládne je každý začátečník

Podle receptu Pavlíny ...

Za pár korun /22.03.19
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD03_Velikonoce_Nocode

Velikonoce

Velikonoce jsou svátky jara, obrození a probouzející se přírody. Vše začíná růst i vonět a každý najednou cítí přísun nové energie. Aby nám vydržela co nejdéle, je ideální si dopřát něco dobrého k snědku. Co takhle linecké cukroví, králičí stehýnka nebo salátek s jatýrky? Ať už si dopřejete cokoliv, hlavně vám přejeme krásné prožití svátků!

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama