Reklama
Aspikové bábovičky
Fotogalerie:

Aspikové bábovičky

Jarmila Mládková

Vsetín
Babička dělávala sulc, já dávám přednost zdravější variantě – aspiku. Manžel ho po mně vyžaduje pravidelně, prý jako prevenci na bolavé klouby. Na silvestrovský večer ho dělám slavnostnější, přidávám olivy a uzené maso.
Jarmila Mládková, Vsetín

Ingredience

  • ocet
  • rajčata
  • 1sáček želatina
  • 2 vejce vařená
  • šunka
  • vývar hovězí

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Želatinu připravíme podle návodu a ochutíme ji. Formičky (nebo mističky) vypláchneme studenou vodou a nalijeme do nich asi 1cm vrstvu želatiny, kterou necháme v chladu ztuhnout. Pak klademe kousky masa a zeleniny a plátky vajíčka. Vše zalijeme zbylou želatinou a necháme opět ztuhnout. Ztuhlé bábovičky vyklopíme na talířek a ozdobíme petrsželovou natí a kousky rajčat.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Müsli tyčinky

Müsli tyčinky

Zdravé mlsání, hotové opravdu za chviličku. Zdenka Dřímalová, Velké Meziříčí
Zdravě a chutně /25.10.12
Kapustový nákyp

Kapustový nákyp

Podle receptu

Kamily Záplavové z Brna

Zdravě a chutně /26.05.18
Pražma s citronem a bylinkami

Pražma s citronem a bylinkami

Díky tomu, že rybu budeš grilovat v alobalu, zůstane šťavnatá.

Lucie Hrušková, ...

Zdravě a chutně /23.06.17
Špízy  bez masa

Špízy bez masa

Něco na mls pro vegetariány.

Dana Procházková, Černá u Bohdanče

Zdravě a chutně /04.09.15
Králík s hořčičnou omáčkou

Králík s hořčičnou omáčkou

Nejlépe chutná s bramborovou kaší.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /20.06.13
Mrkvový koláč

Mrkvový koláč

Překvapí tě, jak je příjemně vláčný.
Erika Uchytilová, Praha
Zdravě a chutně /24.05.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu