Arabský chléb má svou zvláštní chuť a my máme zvláštní chutě rádi.
Veronika Marková, Český Těšín
Ingredience
- 4 ks arabského chléba
- 2 kuřecí prsa
- trocha soli
- trocha pepře
- trocha karí
- 1 cibule
- trocha oleje
- dle chuti pórek
- 1/2 pekingského zelí
- 4 rajčata
- 1/2 okurky
- 1 mrkev
- trocha majonézy
- 1 lžička worcesteru
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička bazalky
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky, osolíme, opepříme, okořeníme karí kořením a vložíme společně s najemno nakrájenou cibulí na rozpálený olej do pánve. Zprudka opečeme. Jakmile se maso zatáhne, přidáme nakrájený pórek. Chvíli necháme opékat.
-
2. Do větší mísy si nakrájíme pekingské zelí, rajčata, salátovou okurku a mrkev. Přidáme majonézu, worcesterskou omáčku, ochutíme lisovaným česnekem, bazalkou, solí a pepřem a velmi dobře promícháme. Nakonec na domácím grilu jemně opečeme arabský chléb, do kterého zabalíme část salátku a část kuřecího masa. Arabský chléb můžeme opéct také v troubě.