Reklama
Ananas se skořicí a medem
Fotogalerie:

Ananas se skořicí a medem

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Je to vynikající zpestření při grilování.

Otto Plášek, Brno

Ingredience

  • 10 bambusových špejlí
  • 1 čerstvý ananas
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžička mleté skořice

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. 1. Začneme tím, že do vody dáme namočit bambusové špejle. Čerstvý ananas nakrájíme na kolečka o síle přibližně 1,5–2 cm. Okrájíme slupku a následně kolečka ananasu rozdělíme na čtvrtky. 

  2. 2. Z každé čtvrtky odkrojíme tvrdý zbytek středu. Tím nám vzniknou kusy čistého ananasu vhodné ke grilování.

  3. 3. Napichujeme vždy 2–4 dílky ananasu na dvě špejle ve vzdálenosti asi 1 cm od sebe. Tím dosáhneme toho, že se tyto špízy nebudou při obracení na grilu protáčet. Po opečení je jednoduchým řezem mezi špejlemi rozdělíme, vzniknou tak dvě porce. 

  4. 4. Napíchnuté porce ananasu potřeme rozpuštěným máslem smíchaným s medem a posypeme směsí hnědého třtinového cukru a skořice. 

  5. 5. Vložíme zpět na rozpálený gril nebo ještě lépe na grilovací pánev a opékáme do zkaramelizování cukru a medu. Podáváme teplé. 


Pošli recept! - Speciál - Grilování (19.5.2014)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z černé ředkve

Salát z černé ředkve

Zdravá svačinka s výbornou chutí. Šárka Vozábová, Milovice
Zdravě a chutně /18.11.12
Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Salát z cukety ‚‚cesarion‘‘

Zkus ho, máš-li chuť na něco pikantního.
Karel Soušek, Praha
Zdravě a chutně /04.02.10
Jarní salát s křepelčími vejci

Jarní salát s křepelčími vejci

Na jaře se křepelčí vejce pravidelně objevují v mnoha obchodech.

Marta Nejedlá, Sušice

...
Zdravě a chutně /22.10.12
Zelenina Jardiniére

Zelenina Jardiniére

Před podáváním vyjmi svazek bylinek.

Petra Wolfová, Kralupy

Zdravě a chutně /20.06.15
Zeleninový salát se sýrem

Zeleninový salát se sýrem

Pro lidi, kteří by rádi sundali nějaké to kilo, je taková večeře přesně ta pravá.
...
Zdravě a chutně /18.07.12
Zeleninová tarhoňa

Zeleninová tarhoňa

Tarhoňa jsou nočky z nudlového těsta.

Eva Šimáčková, Zbraslav

Zdravě a chutně /15.05.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu