Ingredience
- 3-4 ks rohlík tmavý
- 3 ks jablka
- 1 lžička skořice
- 50 g ořechy vlašské
- 250 ml mléko sojové
- 2 ks vejce
- 1 kostka tofu
- 50 g rozinky
- med dle chuti
- dle potřeby tuk na vymazání formy
- dle potřeby kurkuma
- dle potřeby cukr třtinový
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rohlíky nakrájíme na 1 cm tlustá kolečka. Jablka nastrouháme na plátky a smícháme se skořicí a rozdrcenými ořechy. V horkém mléce rozšleháme dva žloutky. V části mléka rozmačkáme tofu, přisypeme rozinky a přisladíme medem nebo sirupem. (Tofu-tvaroh by neměl být řídký, ale mít hrudkovitou konzistenci.)
-
Formu na pečení (nejlépe dortovou) vymažeme tukem. Rohlíky namáčíme ve zbylém mléce a klademe na dno těsně vedle sebe. Na tuto vrstvu navršíme směs tofu a na ni třetinu jablek. Poklademe druhou vrstvou rohlíků, na ně přijde zbytek jablek a poslední vrstva rohlíků. Pokud nám zbylo mléko, přelijeme jím vršek žemlovky. Pečeme v troubě vyhřáté na 175 °C přibližně 40 minut.
-
Zatím si ušleháme sníh z bílků, špetky kurkumy a třtinového cukru. Zhruba pět minut před koncem pečení navršíme sníh na žemlovku a dopečeme dozlatova, stačí 5–10 minut.
-
Podáváme posypanou sušeným sójovým mlékem nebo moučkovým cukrem.