Reklama
Zelný salát s kuřecím masem
Fotogalerie:
 

Zelný salát s kuřecím masem

Helena Navrátilová

Praha
Recept jako stvořený pro štíhlou linii. Sama ho jím bez příloh. Jinak dávám opečený toast.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 400 g maso kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej na smažení
  • 200 g zelí bílé
  • 2 mrkev
  • 1 kapie nakládaná
  • 1 cibule
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 1 lžíce omáčka tatarská
  • 500 g rukola
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji ho dozlatova osmažíme.
  2. krok2
    Zelí, mrkev a papriku nastrouháme nahrubo. 
  3. krok3
    Cibuli nakrájíme na tenké proužky a smícháme ji společně s nastrouhanou zeleninou. Přidáme tatarskou omáčku a zakysanou smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem. 
  4. krok4
    Na talíř naskládáme rukolu, na ni naservírujeme připravený zelný salát a navrch položíme kousky kuřecího masa. Nakonec dozdobíme plátky citronu.

    TIP: Aby cibule nenadýmala, dej ji do trošky studené vody a nech na plotýnce vzkypět. Nesmí vařit, zhořkla by. Až vystydne, slij vodu a cibuli použij.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rukolový salát s brusinkami

Rukolový salát s brusinkami

Moje oblíbená večeře nebo svačinka. Kateřina Žáčková, Frýdek-Místek
Zdravě a chutně /24.04.14
Letní těstoviny s hráškem

Letní těstoviny s hráškem

Jestliže se na vašem stole často objevují těstoviny, tento recept nezklame.

Zuzana ...

Zdravě a chutně /24.08.16
Letní kuskus

Letní kuskus

Můžeš přidat také cukrovou kukuřici.

Olga Menšíková, Chomutov

Zdravě a chutně /07.08.17
Robi maso na žampionech

Robi maso na žampionech

Občas je dobré si od masa odpočinout.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /27.10.12
Kuskus s balkánem

Kuskus s balkánem

Zdravé kopečky jsou ověnčené sýrem.
Hana Pazderková, Děčín
Zdravě a chutně /27.01.09
Polévka z červených paprik

Polévka z červených paprik

Eliška Novotná, Praha

Zdravě a chutně /14.09.19
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu