Reklama
Zelný salát s kuřecím masem
Fotogalerie:
 

Zelný salát s kuřecím masem

Helena Navrátilová

Praha
Recept jako stvořený pro štíhlou linii. Sama ho jím bez příloh. Jinak dávám opečený toast.
Helena Navrátilová, Praha

Ingredience

  • 400 g maso kuřecí
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 20 ml olej na smažení
  • 200 g zelí bílé
  • 2 mrkev
  • 1 kapie nakládaná
  • 1 cibule
  • 2 lžíce smetana zakysaná
  • 1 lžíce omáčka tatarská
  • 500 g rukola
  • 1 citrón

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji ho dozlatova osmažíme.
  2. krok2
    Zelí, mrkev a papriku nastrouháme nahrubo. 
  3. krok3
    Cibuli nakrájíme na tenké proužky a smícháme ji společně s nastrouhanou zeleninou. Přidáme tatarskou omáčku a zakysanou smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem. 
  4. krok4
    Na talíř naskládáme rukolu, na ni naservírujeme připravený zelný salát a navrch položíme kousky kuřecího masa. Nakonec dozdobíme plátky citronu.

    TIP: Aby cibule nenadýmala, dej ji do trošky studené vody a nech na plotýnce vzkypět. Nesmí vařit, zhořkla by. Až vystydne, slij vodu a cibuli použij.

Pošli recept! 10/2010 (15.9.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z české sibiře

Salát z české sibiře

Tento salát máme rádi. Zatím ho chválil každý, kdo ho ochutnal. Jitka Pavlíková, ...
Zdravě a chutně /01.09.08
Ovocný krém s medem

Ovocný krém s medem

Evelína Kučerová, Cvrčovice

Zdravě a chutně /05.06.18
Pohanková pomazánka z hlívy

Pohanková pomazánka z hlívy

Místo uzeniny dej domácí pomazánku.
Daniela Schachlová, Ostrava
Zdravě a chutně /04.08.11
Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Pokud chceš shodit nějaké to kilo, určitě tenhle recept vyzkoušej. Kysané zelí tě ...

Zdravě a chutně /24.01.13
Polévka ze štiky

Polévka ze štiky

Voní kořením ...
Bohumil Hynek, Praha
Zdravě a chutně /07.11.08
Růžičková kapusta na karí

Růžičková kapusta na karí

Tuto zeleninu mám ráda, protože vydrží čerstvá a plná vitaminů celou zimu.

Barbora ...

Zdravě a chutně /15.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu