Ingredience
- 400 g maso kuřecí
- špetka sůl
- špetka pepř
- 20 ml olej na smažení
- 200 g zelí bílé
- 2 mrkev
- 1 kapie nakládaná
- 1 cibule
- 2 lžíce smetana zakysaná
- 1 lžíce omáčka tatarská
- 500 g rukola
- 1 citrón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Kuřecí maso opláchneme, nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji ho dozlatova osmažíme.
-
Zelí, mrkev a papriku nastrouháme nahrubo.
-
Cibuli nakrájíme na tenké proužky a smícháme ji společně s nastrouhanou zeleninou. Přidáme tatarskou omáčku a zakysanou smetanu, dochutíme solí a bílým pepřem.
-
Na talíř naskládáme rukolu, na ni naservírujeme připravený zelný salát a navrch položíme kousky kuřecího masa. Nakonec dozdobíme plátky citronu.
TIP: Aby cibule nenadýmala, dej ji do trošky studené vody a nech na plotýnce vzkypět. Nesmí vařit, zhořkla by. Až vystydne, slij vodu a cibuli použij.