Ingredience
- 500 g zelí červené
- 200 g víno hroznové
- 1 jablko
- 1 lžíce olej olivový
- 1 lžíce ocet balsamikový
- 100 ml voda
- 5 tablet sladidlo
- 1/2 lžičky sůl
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout.
-
Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody. Zálivku řádně promícháme.
-
Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle a vše přidáme k vychladlému zelí.
-
Zalijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit. Tento salát se hodí jako příloha k pečeným masům.
TIP PRO TVOJE ZDRAVÍ: Sladidlo Diachrom (nejen pro diabetiky) obsahuje látku, která v konečném důsledku vyvolává snížení hladiny cukru v krvi.