Reklama
Zelný salát s jablky a vínem
Fotogalerie:

Zelný salát s jablky a vínem

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Začala jsem pravidelně cvičit a snažím se zdravěji jíst. V době chřipkových epidemií jsou vitaminy důležité.
Oldřiška Tylová, Praha

Ingredience

  • 500 g zelí červené
  • 200 g víno hroznové
  • 1 jablko
  • 1 lžíce olej olivový
  • 1 lžíce ocet balsamikový
  • 100 ml voda
  • 5 tablet sladidlo
  • 1/2 lžičky sůl

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Červené zelí omyjeme, zbavíme košťálu a nakrouháme na jemné nudličky. Spaříme vroucí vodou, necháme okapat a vychladnout.
  2. krok2 Zatím připravíme zálivku. V octu rozpustíme tablety Diachromu, přidáme olej, sůl a 100 ml studené vody. Zálivku řádně promícháme.
  3. krok3 Kuličky vína rozpůlíme, oloupané jablko nastrouháme na hrubším struhadle a vše přidáme k vychladlému zelí. 
  4. Zalijeme zálivkou, promícháme a necháme vychladit. Tento salát se hodí jako příloha k pečeným masům.

    TIP PRO TVOJE ZDRAVÍ: Sladidlo Diachrom (nejen pro diabetiky) obsahuje látku, která v konečném důsledku vyvolává snížení hladiny cukru v krvi.

Pošli recept! 11/2009 (14.10.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Polévka z červených paprik

Polévka z červených paprik

Eliška Novotná, Praha
Zdravě a chutně /14.09.19
Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Je zdravý a dodá jídlu šmrnc. Křenu můžeš dát i víc – podle toho, kolik sneseš.
...
Zdravě a chutně /20.12.10
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
Celozrnná buchta pro fit rána

Celozrnná buchta pro fit rána

Mlsat se dá i zdravě! To, že při dietách jsou recepty mnohem složitější a bez ...

Zdravě a chutně /02.06.17
Treska s cizrnou

Treska s cizrnou

Nezatíží žaludek ani peněženku.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod
Zdravě a chutně /20.12.10
Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci

Chuťově i barevně je skvěle zkombinovaný.

Dita Kačírková, Praha

Zdravě a chutně /05.04.17
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu