Reklama
Zelné závitky
Fotogalerie:

Zelné závitky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Mleté maso se dá zpracovávat na tisíc způsobů. Mám ho vždy k dispozici v mrazáku. Stačí jen rozmrazit v mikrovlnce a můžu začít vařit.
Beáta Petelíková, Mokropsy

Ingredience

  • 8 listů z hlávky zelí hlávkové
  • 8 plátků šunka
  • 500 g maso mleté
  • 1 žemle
  • 1 vejce
  • 80 g špek
  • 2 stroužky česnek
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř
  • 1 cibule
  • 2 lžíce olej
  • 50 ml kečup
  • 1 kostka bujón zeleninový
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 1 lžíce cukr pískový

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

115 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žemli nakrájíme na malé kostičky a zalijeme trochou vody. Necháme nabobtnat. Přidáme mleté maso, vejce, nadrobno nasekaný špek, rozetřené stroužky česneku, mletý pepř a sůl. Vše důkladně promícháme a nakonec z masové směsi vytvoříme osm stejně velkých válečků. Zelné listy spaříme v horké vodě a vyřízneme prostřední košťál.
  2. krok2 Na každý list položíme plátek šunky a váleček masa, zabalíme a převážeme nití. V kastrolu rozehřejeme olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Pak přilijeme kečup, 250 ml vody, přidáme zeleninový bujon a promícháme. Do omáčky vložíme připravené závitky. Dusíme asi 20 minut.
  3. krok3 Závitky vyndáme a omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v hrnku vody. Krátce povaříme, podle chuti osladíme a přisolíme. Závitky vrátíme do omáčky. Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Pošli recept! 10/2009 (16.9.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkové carpaccio

Okurkové carpaccio

Diana Sokolová, Příbram
Zdravě a chutně /21.03.18
Kuřecí plátky s cottage sýrem

Kuřecí plátky s cottage sýrem

Od té doby, co jsme si pořídili mikrovlnnou troubu s funkcí crisp, klasickou ...

Zdravě a chutně /22.06.16
Plněné sójové plátky

Plněné sójové plátky

Náš oblíbený ‚‚falešný‘‘ řízek na štíhlou linii. 
Iveta Slepičková,
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčkový salát s jogurtem

Je lehký a výborný na veku nebo jen tak s bílým pečivem.
Marcela Nová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Tarhoňa

Tarhoňa

Zkus toto jednoduché bezmasé jídlo!
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /09.04.09
Červená čočka s kořenovou zeleninou

Červená čočka s kořenovou zeleninou

Jednoduchá a hlavně rychlá úprava červené čočky.

Petra Dušková, Příbram

Zdravě a chutně /20.02.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu