Reklama
Zeleninový špíz s jáhlovou kaší
Fotogalerie:

Zeleninový špíz s jáhlovou kaší

Katka Miláčková

Praha
Ráda občas vařím, a to hlavně jednoduchá jídla. Mám ráda zeleninu a ráda připravuji i neobvyklé přílohy. Zjistila jsem, že špíz nemusí být jen masový a jáhlová kaše sladká. Zelenina na špejli je opravdová zdravá pochoutka, která zachutnala nakonec celé mojí rodině. Od té doby ji připravuji docela často. Zkus ji také!
Katka Miláčková, Praha

Ingredience

  • 200 g rajčátka cherry
  • jarní cibule
  • 1 paprika
  • 2 lžíce olej
  • 200 g žampiony
  • 1 cuketa
  • 300 g jáhly

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

95 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Jáhly vaříme v osolené vodě, poté je opepříme a pro­mícháme s olejem.
  2. krok2
    Cibulky zbavíme zelené natě, žampiony oloupeme, papriky nakrájíme na kostičky, rajčátka opláchneme a cuketu nakrájíme na tenké plátky.
  3. krok3
    Připravenou zeleninu na­pícháme na špejle tak, aby se všechny druhy prostřídaly. Na olivovém oleji smažíme do změknutí. Hotové špízy na závěr jem­ně osolíme. Podáváme je s jáhlovou kaší a dozdobené čerstvou petrželkou.

Pošli recept! 9/2008 (13.8.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...
Zdravě a chutně /31.08.16
Marinovaný tuňák

Marinovaný tuňák

Jako příloha je nejlepší zeleninový salát.

Václav Spal, Rakovník

Zdravě a chutně /24.07.16
Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohankové noky se sýrem a zeleninou

Pohanka je chutným a zdravým doplňkem kuchyně. Někomu její chuť příliš nesedí, ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Pečené čočkové karbanátky

Pečené čočkové karbanátky

Nejvíc se k nim hodí zeleninový salát.

Lenka Benešová, Kutná Hora

Zdravě a chutně /14.09.16
Cuketový salát s lichořeřišnicí

Cuketový salát s lichořeřišnicí

Tyto barevné květy obsahují vitamin C.

Božena Kolářová, Pouště

Zdravě a chutně /25.07.17
Zapékaný pangasius v sýru

Zapékaný pangasius v sýru

Dobře ‚‚maskovanou‘‘ rybu zbaští každý.
Vendula Pavlíková, Frenštát pod ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu