Reklama
Zeleninové rizoto z jednoho hrnce
Fotogalerie:

Zeleninové rizoto z jednoho hrnce

Dagmar Šimáčková

Tišnov
Ráda vařím jednoduchá jídla, na která nepotřebuji mnoho nádobí. Moje rizoto k nim rozhodně patří.
Dagmar Šimáčková, Tišnov

Ingredience

  • 1 cibule
  • pepř
  • rýže
  • 1,5 hrnku voda
  • zelenina mražená
  • houby sterilizované

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Na osmažené cibulce zpěníme papriku‚ nasypeme libovolnou zeleninu‚ například mra­ženou mrkev‚ hrášek‚ fa­zolové lusky, květák a mražené houby. Mírně orestujeme a přidáme asi hrnek opra­né syrové rýže a vše zalijeme dalším jedním a půl hrnkem vody. Osolíme‚ opepříme a přivedeme k varu. Za občasného míchání va­ří­me, dokud se nevyvaří vo­da. Pokud není rýže ještě měk­ká‚ přilijeme trošku vody a dovaříme. Na talíři ozdobíme strouhaným sýrem.

Pošli recept! 4/2008 (12.3.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu. Kateřina Gajová, Brno
Zdravě a chutně /12.09.12
Vajíčkový salát s jogurtem

Vajíčkový salát s jogurtem

Je lehký a výborný na veku nebo jen tak s bílým pečivem.
Marcela Nová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Červená čočka s kořenovou zeleninou

Červená čočka s kořenovou zeleninou

Jednoduchá a hlavně rychlá úprava červené čočky.

Petra Dušková, Příbram

Zdravě a chutně /20.02.13
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Tofu salát

Tofu salát

Můj dospívající syn zápolí s alergií na mléko a mléčné výrobky. Nahradili jsme ...
Zdravě a chutně /23.09.08
Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu