Reklama
Zeleninová polévka
Fotogalerie:

Zeleninová polévka

Irena Poláková

Rudná
Když potřebuješ sundat kila, pomůže ti.
Irena Poláková, Rudná

Ingredience

  • 2 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/2 celer
  • 1 pórek
  • 1 stroužek česnek
  • 1/8 kapusta
  • 1 lžíce olej
  • 1 l vývar kuřecí
  • 4 brambory
  • špetka sůl
  • dle chuti pepř
  • pár snítek pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Všechnu zeleninu opláchneme, očistíme, nakrájíme na kousky a na lžíci oleje osmažíme. Zalijeme ji kuřecím vývarem a přidáme brambory rozkrájené na malé kousky.
  2. Vaříme asi 30 minut. Hotovou polévku podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nakrájenou pažitku.

Pošli recept! 6/2011 (3.5.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šmakoun v cereálních lupíncích

Šmakoun v cereálních lupíncích

Nápad, který měl velký úspěch. Aneta Vavrová, Hradec Králové
Zdravě a chutně /21.03.14
Bezlepkový oběd

Bezlepkový oběd

Příprava není náročná a výsledek je skvělý.
Dana Urbánová, Letovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Losos v páře se salátem

Losos v páře se salátem

Losos má velmi jemné maso. Je rychle hotový a lahodný. Ráda ho připravuji na páře....
Zdravě a chutně /05.05.13
Osvěžující řecký salát

Osvěžující řecký salát

Tento salát osvěží, zasytí a stejně po něm nepřibereš. Jistě ho oceníš v horkých ...
Zdravě a chutně /26.07.13
Bílý chřest se sýrem

Bílý chřest se sýrem

Chřest si mě získal jemnou chutí. I když nepatří k nejlevnějším, občas si ...
Zdravě a chutně /22.04.13
Cuketové placky s koprovým dipem

Cuketové placky s koprovým dipem

Jsou výborné samotné, ale hodí se i jako příloha k pečenému masu.

Anna ...

Zdravě a chutně /02.09.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu