Letní mrkvové špagety s parmezánem jsou skvělou lehkou rychlovkou, která je navíc zdravá!
jana Hybnerová, Trutnov
Ingredience
- 300 g špagety
- 2 ks mrkev
- dle chuti parmezán
- pár kapek olivový olej
- sůl
- pepř
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špagety uvaříme v osolené vodě, doba vaření se různí dle návodu. Mezitím si připravíme nudličky z mrkve. Tenkých proužků docílíte například použitím škrabky, díky níž budete z mrkví stahovat jednu nudličku za druhou.
-
Uvařené špagety zcedíme, zakapeme olivovým olejem. Na rozehřátou pánev (pokud máte kvalitní povrch, není třeba použít při "restování" olej) nasypte proužky z mrkví. Osolte, opepřete, případně můžete lehce zakápnout olejem. Jestliže vám nevyhovuje pouze vůně pepře, dochuťte nudličky například kari kořením, které mrkvičky nádherně provoní.
-
Hotovo máte ve chvíli, kdy se nudličky začínají stahovat do sebe a chytat barvu dozlatova. Pozor si dávajte, abyste je zbytečně nepřipekli, a proto raději během "restování" obsah pánve promíchávejte. Doba restování závisí na rozpálení pánve, vesměs se však jedná pouze o pár minut.
-
Připravané orestované mrkvičkové nudličky můžete naaranžovat na špagety, jejichž chuť zvýrazníte ještě na vršku posypaným strouhaným parmezánem. Pro ještě výraznější chuť celou porci ještě naposledy zakápněte olivovým olejem.