Reklama
Zdravé letní špagety
Fotogalerie:

Zdravé letní špagety

Jana Hybnerová
Jana Hybnerová
Trutnov

Letní mrkvové špagety s parmezánem jsou skvělou lehkou rychlovkou, která je navíc zdravá!

jana Hybnerová, Trutnov

Ingredience

  • 300 g špagety
  • 2 ks mrkev
  • dle chuti parmezán
  • pár kapek olivový olej
  • sůl
  • pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

35 Kč

Postup přípravy

  1. Špagety uvaříme v osolené vodě, doba vaření se různí dle návodu. Mezitím si připravíme nudličky z mrkve. Tenkých proužků docílíte například použitím škrabky, díky níž budete z mrkví stahovat jednu nudličku za druhou.

  2. Uvařené špagety zcedíme, zakapeme olivovým olejem. Na rozehřátou pánev (pokud máte kvalitní povrch, není třeba použít při "restování" olej) nasypte proužky z mrkví. Osolte, opepřete, případně můžete lehce zakápnout olejem. Jestliže vám nevyhovuje pouze vůně pepře, dochuťte nudličky například kari kořením, které mrkvičky nádherně provoní.

  3. Hotovo máte ve chvíli, kdy se nudličky začínají stahovat do sebe a chytat barvu dozlatova. Pozor si dávajte, abyste je zbytečně nepřipekli, a proto raději během "restování" obsah pánve promíchávejte. Doba restování závisí na rozpálení pánve, vesměs se však jedná pouze o pár minut.

  4. Připravané orestované mrkvičkové nudličky můžete naaranžovat na špagety, jejichž chuť zvýrazníte ještě na vršku posypaným strouhaným parmezánem. Pro ještě výraznější chuť celou porci ještě naposledy zakápněte olivovým olejem.

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ryba zapečená s čočkou

Ryba zapečená s čočkou

Lehká pikantní večeře na indický způsob. Ondřej Vach, Blansko
Zdravě a chutně /05.01.14
Krevety s rajčaty

Krevety s rajčaty

Tato mňamka se hodí jako předkrm nebo jako letní lehký oběd.
Zdravě a chutně /26.08.13
Cizrnová kaše s párečky

Cizrnová kaše s párečky

Trpěl jsem v poslední době na různé žaludeční potíže, a tak jsem byl ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Zeleninové špízy

Zeleninové špízy

Vegetariáni nahradí slaninu kousky tofu.

Marta Krajáčová, Hodonín

Zdravě a chutně /20.06.17
Bramboračka s vločkami

Bramboračka s vločkami

Dokáže zasytit na hodně dlouhou dobu.

Andrea Jílková, Polička

Zdravě a chutně /10.10.16
Lehké rýžové lívance

Lehké rýžové lívance

Lívance připravuji své rodině k večeři, ale i pro návštěvu. Naskládám je ...
Zdravě a chutně /24.11.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu