Ingredience
- bujón
- kmín
- 1/2 kg zelí hlávkové
- 5 stroužků česnek
- 2 brambory
- majoránka
- 4 lžíce smetana zakysaná
- 2 lžičky paprika sladká mletá
- 1 balení tofu uzené
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
V hrnci podusíme kysané zelí a koření. Když je zelí poloměkké, dolijeme je vodou a přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou bramboru a bujon (použijeme-li miso, dáme je později s tofu). Vaříme, až zelí i brambory změknou. Tofu nakrájíme na kostky a přidáme spolu s prolisovaným česnekem. Ještě krátce povaříme a podáváme se lžící zakysané smetany. Polévku můžete i zahustit, namísto jíšky doporučuji raději ve vodě dobře rozmíchanou hrašku.