Ingredience
- 1 pórek
- 1 cibule
- 100 g kapie nakládaná
- 200 g šunka
- 100 g sýr eidam
- 100 ml smetana
- sůl
- pepř
- 2 brambory
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek opláchneme, přepůlíme a poté obě poloviny podélně rozkrojíme. Jednotlivé poloviny ve středu vydlabeme (odstraníme 2–3 horní vrstvy).
-
Cibulku oloupeme a nasekáme na velmi jemné kousky. To samé provedeme i s nakládanou kapií. Šunku nakrájíme na drobné kousky.
-
Připravíme vydlabané pórky a naplníme je směsí cibule, kapie a šunky.
-
Brambory oloupeme, očistíme a také nakrájíme na menší kostičky. Naplněné pórky vložíme do zapékací misky, okolo naskládáme kousky brambor.
Na ostrém struhadle nastrouháme tvrdý sýr. A potom ho nasypeme na pórky.
-
Na závěr vše zalijeme smetanou a dáme do předehřáté trouby zapéct dozlatova.
TIP: Nádivku můžeme udělat i z mletého masa, rajčat a v mléce namočené housky.