Reklama
Zapečené pórky
Fotogalerie:
 

Zapečené pórky

Hana Bezuchová

Černošice
Jíst dietně vůbec neznamená, že si nemůžeme pochutnat. Existuje přece tolik vynikajících pochoutek, které nám žádná kila navíc nepřidají.
Zkus plněný pórek.
Hana Bezuchová, Černošice

Ingredience

  • 1 pórek
  • 400 g maso mleté
  • 1–2 stroužky česnek
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 vejce
  • 1–2lžíce strouhanka
  • 1 lžíce mléko
  • 1 lžíce mouka hladká
  • 100 ml smetana
  • 150 g sýr eidam

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

55 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válečky a slupky vysunutím oddělíme tak, aby nám vznikly duté komínky (1 komínek má mít zhruba 2 vrstvy slupky). Takto připravené komínky naplníme směsí mletého masa.
  2. krok2 Na směs budeme potřebovat mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl, pepř. Vše důkladně promícháme a naplníme do pórků.
  3. krok3 Naplněné pórky přendáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.
  4. krok4 Vložíme do trouby a při střední teplotě zapékáme zhruba 25–30 minut. Potom nahoru rozložíme plátky sýra. Ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s čerstvou zeleninou.

Pošli recept! 3/2010 (10.2.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovesné sušenky  bez pečení

Ovesné sušenky bez pečení

Snažím se ve stravě omezovat bílý řepný cukr‚ ale občas mě přepadne chuť ...
Zdravě a chutně /28.12.10
Pomazánka z naklíčené cizrny

Pomazánka z naklíčené cizrny

Medvědí česnek snadno nahradíš pažitkou.

Blanka Kalvodová, Nymburk

Zdravě a chutně /22.09.16
Rozkvetlý salát

Rozkvetlý salát

První jarní salát z toho, co vykvetlo na zahrádce.

Zuzana Piskořová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.17
Rybí aspik s krevetami

Rybí aspik s krevetami

Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Krevetový salát

Krevetový salát

Nemám ráda krabí tyčinky, salát z krevet je mnohem lepší.

Petra Doušková, ...

Zdravě a chutně /05.12.13
Zeleninová nanicovatka

Zeleninová nanicovatka

Pohanku mohou i lidé s bezlepkovou dietou.

Petra Temiaková, Praha

Zdravě a chutně /25.02.15
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu