Zkus plněný pórek.
Ingredience
- 1 pórek
- 400 g maso mleté
- 1–2 stroužky česnek
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 vejce
- 1–2lžíce strouhanka
- 1 lžíce mléko
- 1 lžíce mouka hladká
- 100 ml smetana
- 150 g sýr eidam
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Pórek nakrájíme na 10 cm dlouhé válečky a slupky vysunutím oddělíme tak, aby nám vznikly duté komínky (1 komínek má mít zhruba 2 vrstvy slupky). Takto připravené komínky naplníme směsí mletého masa.
-
Na směs budeme potřebovat mleté maso, utřený česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl, pepř. Vše důkladně promícháme a naplníme do pórků.
-
Naplněné pórky přendáme do zapékací misky a zalijeme rozšlehanou smetanou, v níž jsme rozmíchali jednu lžíci hladké mouky.
-
Vložíme do trouby a při střední teplotě zapékáme zhruba 25–30 minut. Potom nahoru rozložíme plátky sýra. Ještě chvíli zapékáme, dokud se sýr nerozpustí. Podáváme s čerstvou zeleninou.