Ingredience
- 1 střední květák
- 100-120 g jáhly
- 200 g sýr strouhaný
- olej olivový
- trochu kmín
- špetka sůl
- špetka pepř
- 1 cibule
- 4 stroužky česnek
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Jáhly propláchneme a uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, odstavíme a necháme zchladnout.
-
Jáhly smícháme s nasekaným květákem, cibulí, česnekem a polovinou nastrouhaného sýra, okořeníme a dosolíme. Hotovou směs urovnáme do vymazané zapékací misky a dáme zapéct. Zasypeme zbylým sýrem.