Reklama
Zapečené jáhly s květákem
Fotogalerie:

Zapečené jáhly s květákem

Eliška Prokešová

Hradec Králové
Neobvyklá pochoutka, kterou určitě oceníš.
Eliška Prokešová, Hradec Králové

Ingredience

  • 1 střední květák
  • 100-120 g jáhly
  • 200 g sýr strouhaný
  • olej olivový
  • trochu kmín
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česnek

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Květák očistíme, rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Jáhly propláchneme a uvaříme doměkka. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji dozlatova, přidáme prolisovaný česnek, odstavíme a necháme zchladnout.
  2. Jáhly smícháme s nasekaným květákem, cibulí, česnekem a polovinou nastrouhaného sýra, okořeníme a dosolíme. Hotovou směs urovnáme do vymazané zapékací misky a dáme zapéct. Zasypeme zbylým sýrem.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Vajíčkovo-zeleninový salát

Vajíčkovo-zeleninový salát

Šárka Plchová, Újezd u Brna
Zdravě a chutně /26.03.19
Růžičková kapusta na karí

Růžičková kapusta na karí

Tuto zeleninu mám ráda, protože vydrží čerstvá a plná vitaminů celou zimu.

Barbora ...

Zdravě a chutně /15.02.15
Sójové maso se žampiony

Sójové maso se žampiony

Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov
Zdravě a chutně /27.10.11
Špaldový salát s tofu

Špaldový salát s tofu

Toto jídlo, bohaté na barvy i chutě, doporučuji.
Jana Fenclová, České Budějovice
...
Zdravě a chutně /10.02.10
Mrkvová polévka s fetou

Mrkvová polévka s fetou

Mrkvička dodá krému barvu, feta výraznou chuť.

Petr Červenka, Třebíč

Zdravě a chutně /04.04.17
Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lehký a rychlý salát pro milovníky červené řepy.

KAteřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /21.09.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu