Reklama
Zapečené brambory s kopřivami
Fotogalerie:

Zapečené brambory s kopřivami

Ivana Bartušková

Bítovčice
Jarní pochoutka, která tě nabije energií.
Ivana Bartušková, Bítovčice

Ingredience

  • 750 g brambory
  • 2 ks vejce na tvrdo
  • sůl a pepř podle chuti
  • 200 g kopřivy čerstvé
  • 2 stroužky česnek
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce olej
  • 2 ks vejce
  • 100 ml smetana 33%
  • 1 lžíce majonéza
  • dle chuti pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

5

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Brambory uvaříme, oloupeme a promačkáme, kopřivu otrháme, listy spaříme horkou vodou a nasekáme. Oloupeme cibuli, nasekáme ji nadrobno a osmahneme. Přidáme kopřivy a utřený česnek. Promícháme a orestujeme.
  2. krok2 Promačkané brambory poklademe na dno připraveného pekáčku vyloženého pečicím papírem. Vrstvu brambor osolíme, opepříme, přikryjeme kopřivovou směsí, pokrájenými vařenými vejci, znovu zakryjeme bramborami. Vše pak zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s majonézou a nasekanou pažitkou.
  3. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Jarní recepty (22.3.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zeleninové kuličky s cizrnou

Zeleninové kuličky s cizrnou

Můžeš je péct nebo smažit Podle receptu Lucie Zárubové z Rakovníka
Zdravě a chutně /23.03.20
Zapečená tortilla s mozzarellou a rajčátky

Zapečená tortilla s mozzarellou a rajčátky

Jednoduchá, velmi rychlá a chutná večeře.
Miroslava Šťastná, Mníšek pod Brdy
Zdravě a chutně /20.12.10
Polenta se zeleninou

Polenta se zeleninou

Tenhle pokrm je pořádně nabitý vitaminy.


Anna Habřinová, Sokolov

Zdravě a chutně /06.04.17
Křupavý rybí špíz

Křupavý rybí špíz

Ryby se dají připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte tento výborný špíz.
Jakub ...
Zdravě a chutně /22.02.10
Sójové lečo

Sójové lečo

Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina.
Dana Žáčková, Jihlava
Zdravě a chutně /27.01.10
Lehký salát s mozzarellou a sušenými rajčaty

Lehký salát s mozzarellou a sušenými rajčaty

Tento salát si připravuji proto, že mám sušená rajčata i mozzarellu velice ráda. Je ...
Zdravě a chutně /13.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu