Ingredience
- 750 g brambory
- 2 ks vejce na tvrdo
- sůl a pepř podle chuti
- 200 g kopřivy čerstvé
- 2 stroužky česnek
- 1 ks cibule
- 2 lžíce olej
- 2 ks vejce
- 100 ml smetana 33%
- 1 lžíce majonéza
- dle chuti pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Brambory uvaříme, oloupeme a promačkáme, kopřivu otrháme, listy spaříme horkou vodou a nasekáme. Oloupeme cibuli, nasekáme ji nadrobno a osmahneme. Přidáme kopřivy a utřený česnek. Promícháme a orestujeme.
-
Promačkané brambory poklademe na dno připraveného pekáčku vyloženého pečicím papírem. Vrstvu brambor osolíme, opepříme, přikryjeme kopřivovou směsí, pokrájenými vařenými vejci, znovu zakryjeme bramborami. Vše pak zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s majonézou a nasekanou pažitkou.
-
Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.