Reklama
Zapečená brokolice s hlívou
Fotogalerie:

Zapečená brokolice s hlívou

Ondřej Dráteník

Litomyšl

Hlíva je velmi zdravá, doma ji máme moc rádi. Připravuji ji na více způsobů. Tenhle je jeden z nejlepších.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 250 g hlíva ústřičná
  • 500 g brokolice
  • 2 lžíce olej
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle chuti
  • pažitka na ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě doměkka.

  2. krok2

    Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájenou hlívu. Orestujeme a poté pod pokličkou podusíme. Stáhneme z plamene a přidáme brokolici, kterou jsme překrájeli na malé kousky. Dále přidáme 2 žloutky, osolíme, dochutíme mletým pepřem a promícháme.

  3. krok3

    Ze zbylých bílků ušleháme sníh, který přidáme na závěr, a vše zlehka promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem, směs do ní přendáme a dáme zapéct do trouby přibližně na 30 minut. Na talíři ozdobíme pažitkou.

Tip redakce

Podobně se dá hlíva ústřičná připravovat třeba i s více druhy zeleniny – vybírat se dá z různých mražených směsí. Pokrm je pak barevnější.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát z ředkviček a nových brambor

Salát z ředkviček a nových brambor

Salát je sám o sobě dostatečně sytý, ale když máš velký hlad, můžeš ...
Zdravě a chutně /27.04.14
Sójové kostky s rýží

Sójové kostky s rýží

Chutají lépe než masový guláš.

Petra Odehnalová, Brno

Zdravě a chutně /04.10.13
Panzanella s pečenými rajčaty

Panzanella s pečenými rajčaty

Typická lehká letní pochoutka, po které nepřibereš. Do másla můžeš nasekat ...

Zdravě a chutně /06.09.16
Cizrnový kuskus

Cizrnový kuskus

Rychlé, jednoduché a hlavně velmi chutné.

Jana Stávková, Čejkovice

Zdravě a chutně /18.03.15
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Do česnekového oleje přidej nasekané bylinky.

Eva Drtikolová, Příbram

Zdravě a chutně /26.07.17
Bramborovo-kapustový koláč

Bramborovo-kapustový koláč

Zeleninu bychom měli jíst co nejčastěji. Jenže komu chutná stále dokola dušená mrkev ...
Zdravě a chutně /23.09.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu