Reklama
Zapečená brokolice s hlívou
Fotogalerie:

Zapečená brokolice s hlívou

Ondřej Dráteník

Litomyšl

Hlíva je velmi zdravá, doma ji máme moc rádi. Připravuji ji na více způsobů. Tenhle je jeden z nejlepších.

Ondřej Dráteník, Litomyšl

Ingredience

  • 1 cibule
  • 250 g hlíva ústřičná
  • 500 g brokolice
  • 2 lžíce olej
  • 2 vejce
  • sůl podle potřeby
  • pepř podle chuti
  • pažitka na ozdobení

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Brokolici očistíme, rozebereme na růžičky a povaříme ve slané vodě doměkka.

  2. krok2

    Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli a přidáme nakrájenou hlívu. Orestujeme a poté pod pokličkou podusíme. Stáhneme z plamene a přidáme brokolici, kterou jsme překrájeli na malé kousky. Dále přidáme 2 žloutky, osolíme, dochutíme mletým pepřem a promícháme.

  3. krok3

    Ze zbylých bílků ušleháme sníh, který přidáme na závěr, a vše zlehka promícháme. Zapékací misku vymažeme olejem, směs do ní přendáme a dáme zapéct do trouby přibližně na 30 minut. Na talíři ozdobíme pažitkou.

Tip redakce

Podobně se dá hlíva ústřičná připravovat třeba i s více druhy zeleniny – vybírat se dá z různých mražených směsí. Pokrm je pak barevnější.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Ovocný koktejl s jogurtem

Ovocný koktejl s jogurtem

Alena Všetičková, Zlín
Zdravě a chutně /15.09.19
Lehký šopský salát

Lehký šopský salát

Můj oblíbený salát, ideální jako lehká letní večeře nebo příloha.

Eva Komůrková,...

Zdravě a chutně /10.07.13
Špaldové placky

Špaldové placky

Hodí se k zakousnutí na odpolední svačinku.
Šárka Medáčková, Brno
Zdravě a chutně /07.05.12
Salát s králičím masem

Salát s králičím masem

Je to výborný recept, zvlášť když Vám zůstane králík od oběda.

Eva Grafová, Opava

...
Zdravě a chutně /18.05.12
Dušená zelenina s parmezánovými bramborami

Dušená zelenina s parmezánovými bramborami

Rychlé, chutné a zdravé jídlo. Zeleninu lze použít jakoukoliv podle chuti.

Kamila ...

Zdravě a chutně /16.08.14
Losos v páře se salátem

Losos v páře se salátem

Losos má velmi jemné maso. Je rychle hotový a lahodný. Ráda ho připravuji na páře....
Zdravě a chutně /05.05.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu