Reklama
Žampionový „kaviár“
Fotogalerie:

Žampionový „kaviár“

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Že jste nic podobného ještě nikdy nejedli? Tak s chutí do toho!

Alice Svobodová, Litomyšl

Ingredience

  • 350 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronu
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a nasekáme. 

  2. krok2

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj žampiony, cibuli, tymián, bobkový list a česnek a přidáme 2 lžíce vody. Za stálého míchání necháme vše dusit odkryté asi 5 minut. Potom vybereme bobkový list a vše přendáme do mixéru.

  3. krok3

    V mixéru rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstala zrnitá struktura, nikoli úplně dohladka. Dochutíme solí, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem. Podáváme s plátky tmavého chleba.


Tip redakce

Ke kaviáru si můžeš připravit rýžové placky

Půl hrnku vařené rýže (klidně zbytek od včerejšího oběda) promíchej s hrnkem hladké mouky, přidej asi 5 lžic vody a podle chuti sůl. Z těchto surovin vypracuj husté nelepivé těsto, ze kterého vyválej tenké placky. Ty se pak opékají nasucho na teflonové pánvi. 

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Detoxikační salát

Detoxikační salát

Zbaví tvé tělo nebezpečných toxinů. Barbora Vlková, Otrokovice
Zdravě a chutně /27.12.11
Polévka se zázvorem

Polévka se zázvorem

Rychlá, zdravá, vydatná a pikantní.
Ivana Pavlasová, Horní Měcholupy
Zdravě a chutně /30.07.10
Salát s bylinkami

Salát s bylinkami

Čerstvá máta dodá salátu výbornou svěží chuť.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /30.12.12
Krůtí stehna na medu

Krůtí stehna na medu

Lahodná dietní pochoutka pro žhavé letní večery.
Martin Badjuic, Mladá Boleslav
...
Zdravě a chutně /09.11.09
Ryba zapečená s čočkou

Ryba zapečená s čočkou

Lehká pikantní večeře na indický způsob.

Ondřej Vach, Blansko

Zdravě a chutně /05.01.14
Lilkové závitky

Lilkové závitky

Loni jsem zkoušela vypěstovat lilek na zahradě, ale není to zrovna snadné. Už si ho ...

Zdravě a chutně /31.08.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu