Reklama
Žampionový „kaviár“
Fotogalerie:

Žampionový „kaviár“

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Že jste nic podobného ještě nikdy nejedli? Tak s chutí do toho!

Alice Svobodová, Litomyšl

Ingredience

  • 350 g žampionů
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1/2 citronu
  • 1 bobkový list
  • 1/2 lžičky tymiánu
  • trocha soli
  • podle chuti čerstvě mletý pepř
  • 3 lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žampiony očistíme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky, česnek oloupeme a nasekáme. 

  2. krok2

    V hluboké pánvi rozehřejeme olej a vhodíme do něj žampiony, cibuli, tymián, bobkový list a česnek a přidáme 2 lžíce vody. Za stálého míchání necháme vše dusit odkryté asi 5 minut. Potom vybereme bobkový list a vše přendáme do mixéru.

  3. krok3

    V mixéru rozmixujeme tak, aby ve směsi zůstala zrnitá struktura, nikoli úplně dohladka. Dochutíme solí, šťávou z citronu a čerstvě mletým pepřem. Podáváme s plátky tmavého chleba.


Tip redakce

Ke kaviáru si můžeš připravit rýžové placky

Půl hrnku vařené rýže (klidně zbytek od včerejšího oběda) promíchej s hrnkem hladké mouky, přidej asi 5 lžic vody a podle chuti sůl. Z těchto surovin vypracuj husté nelepivé těsto, ze kterého vyválej tenké placky. Ty se pak opékají nasucho na teflonové pánvi. 

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zahradníkova pochoutka

Zahradníkova pochoutka

Tahle zdravá večeře tě zasytí i bez pečiva. Můžeš ji vylepšit kousky ...
Zdravě a chutně /21.06.17
Očistný koktejl

Očistný koktejl

Hodí se pro lidi, kteří užívají mnoho léků.

Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /08.01.15
Ledový salát s ořechy a hrozny

Ledový salát s ořechy a hrozny

Lehká večeře.

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /12.11.13
Kaše z chia semínek s povidly

Kaše z chia semínek s povidly

Vhodné i pro sportovce a diabetiky

Podle receptu Barbory Krásnové z Prahy

Zdravě a chutně /24.03.18
Pomazánka z pohanky

Pomazánka z pohanky

Pohanka byla na jídelníčku dlouhu dobu docela neprávem opomíjená. Přitom naše babičky ...
Zdravě a chutně /22.12.08
Cibulový koláč s jablky

Cibulový koláč s jablky

Jednoduchý oběd‚ který je dobrý jak čerstvý‚ tak i den odležený.
Lenka ...
Zdravě a chutně /20.12.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Jahody... často se jim říká královské ovoce nebo také ovoce lásky. Jsou to trefná označení! Svým tvarem připomínají srdce a z každého zákusku udělají božský zážitek. Pojďte si je s námi vychutnat a užít si sladkosti, které nabízí sama příroda. Vyzkoušejte jahody jak v hlavním jídle, tak v nápojích nebo jako ozdobu neodolatelných dortů. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu