Reklama
Vejce v rajčatech
Fotogalerie:
 

Vejce v rajčatech

Barbora Vlková

Otrokovice
Lehká, svěží svačinka, která je u nás, zvláště v sezoně rajčat, pořád na stole. Zasytí, je rychle hotová a má málo kalorií.
Barbora Vlková, Otrokovice

Ingredience

  • 8 rajčata
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 3 lžíce olej olivový
  • hrst bazalka
  • 8 vejce
  • 2 cibulka jarní

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu.
  2. krok2 Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou.
  3. krok3 Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.
  4. krok4 Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.

    TIP: K přípravě použij i již mírně změklá rajčata. Pro obměnu vajíčka rozšlehej a přidej k nim najemno nakrájenou šunku. Jindy před koncem posypej strouhaným sýrem. Vydlabané vnitřky rajčat přidej do rajčatového salátu.

Pošli recept! 9/2010 (11.8.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Mrkvová polévka II

Mrkvová polévka II

Mám ráda zdravá a dobrá jídla. V létě ráda vařím polévku z čerstvé ...
Zdravě a chutně /05.12.08
Kedlubnová polévka

Kedlubnová polévka

Polévku můžeš dochutit špetkou nastrouhaného muškátového oříšku.

Marta Brodská, ...

Zdravě a chutně /09.04.14
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou

Grilovaná cuketa s parmskou šunkou

Za pár minut vykouzlíš netradiční večeři.

   Tereza Šrámková, Brno

Zdravě a chutně /08.01.16
Kuskusový salát s uzeným tofu

Kuskusový salát s uzeným tofu

Kuskus jsem si jednou objednal v čajovně a od té doby si ho rád připravuji i doma. Tenhle...
Zdravě a chutně /18.11.10
Salát s mungo klíčky

Salát s mungo klíčky

Tento typ salátů mám velice ráda.

Aneta Bartušková, Bítovčice

Zdravě a chutně /14.12.12
Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Losos s hráškovo-zeleninovým pyré

Chutná a lehká večeře s ideálním složením.

Veronika a Martin Kasíkovi, Praha

Zdravě a chutně /06.08.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Sluníčko svítí, příroda láká a mně se nechce sedět doma, natož trávit hodiny u sporáku. Co s tím? Přece uvařit něco rychlého a hurá na výlet! Večer si posedíme s rodinou na zahradě, rozpálíme gril a budeme se kochat výhledem na letošní úrodu. Co s ní udělám? Upeču nějaký koláč nebo zavařím na později? Z receptů, které jste nám poslali, si jistě něco vyberu.

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu