Ingredience
- 8 rajčata
- špetka sůl
- špetka pepř
- 3 lžíce olej olivový
- hrst bazalka
- 8 vejce
- 2 cibulka jarní
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z rajčat odstraníme stopky. Omyjeme je a osušíme. Vrchní část rajčete odřízneme a vydlabeme dužinu.
-
Připravená rajčata uvnitř opepříme, osolíme a pokapeme olivovým olejem. Vnitřek ještě posypeme čerstvě natrhanou bazalkou.
-
Do každého rajčete rozklepneme celé vejce, které také mírně opepříme a osolíme. Zapékací mísu důkladně potřeme olivovým olejem a naskládáme do ní naplněná rajčata.
-
Vložíme ji do elektrické trouby vyhřáté na 200 °C a přibližně 25 minut zapékáme. Hotová rajčata již na talíři posypeme nasekanou jarní cibulkou. Podáváme s tmavým chlebem, opečeným toastem nebo s jiným pečivem.
TIP: K přípravě použij i již mírně změklá rajčata. Pro obměnu vajíčka rozšlehej a přidej k nim najemno nakrájenou šunku. Jindy před koncem posypej strouhaným sýrem. Vydlabané vnitřky rajčat přidej do rajčatového salátu.