Bystřice p. Pernštejnem
Ingredience
- 200 g jáhly
- 400 ml mléko
- 1 cukr vanilkový
- 2 vejce
- 50 g máslo
- 1 tvaroh
- dle chuti ovoce
- na posypání skořice
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Jáhly spaříme vroucí vodou a vaříme je 15 minut v mléce. Do uvařených jáhel vmícháme vanilkový cukr‚ žloutky‚ trochu másla a tvaroh. Do máslem vymazané mísy nalijeme půl jáhelné kaše a pokládáme na ni ovoce‚ které máme rádi. Poté opět zalijeme jáhelnou kaší a vrstvení zakončíme ovocem.
-
Z bílků vyšleháme sníh‚ kterým potřeme ovoce nahoře. Posypeme skořicí a zapečeme 20 minut při 180 °C. Jáhelník naporcujeme a podáváme.