Reklama
Tvarohový jáhelník
Fotogalerie:

Tvarohový jáhelník

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Zdravé jídlo, které chutná i dětem.
Veronika Houdková,
Bystřice p. Pernštejnem

Ingredience

  • 200 g jáhly
  • 400 ml mléko
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 vejce
  • 50 g máslo
  • 1 tvaroh
  • dle chuti ovoce
  • na posypání skořice

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Jáhly spaříme vroucí vodou a vaříme je 15 minut v mléce. Do uvařených jáhel vmícháme vanilkový cukr‚ žloutky‚ trochu másla a tvaroh. Do máslem vymazané mísy nalijeme půl jáhelné kaše a pokládáme na ni ovoce‚ které máme rádi. Poté opět zalijeme jáhelnou kaší a vrstvení zakončíme ovocem.
  2. Z bílků vyšleháme sníh‚ kterým potřeme ovoce nahoře. Posypeme skořicí a zapečeme 20 minut při 180 °C. Jáhelník naporcujeme a podáváme.

Pošli recept! 2/2010 (13.1.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Dietní knedlíky

Dietní knedlíky

Vařím je, když chci potěšit své děti. Zdeňka Volfová, Polička
Zdravě a chutně /04.09.09
Salát s tuňákem a vejci

Salát s tuňákem a vejci

Chuťově i barevně je skvěle zkombinovaný.

Dita Kačírková, Praha

Zdravě a chutně /05.04.17
Kuskusový tabouleh

Kuskusový tabouleh

Evelína Krampolová, Ostrava

Zdravě a chutně /19.02.18
Žampionový „kaviár“

Žampionový „kaviár“

Že jste nic podobného ještě nikdy nejedli? Tak s chutí do toho!

Alice Svobodová, ...

Zdravě a chutně /30.01.17
Bezlepkové langoše

Bezlepkové langoše

Jsou od pravých k nerozeznání.
Eva Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /22.03.10
Omeleta s tofu

Omeleta s tofu

Podávej s listovým salátem.

Jitka Slavíčková, Zábřeh

Zdravě a chutně /07.04.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu