Reklama
Tvarohový dia závin
Fotogalerie:

Tvarohový dia závin

Lucie Březinová

Velehrad
Je vhodný i pro diabetiky, pokud místo cukru použijeme umělé sladidlo sorbit nebo irbis.
Lucie Březinová, Velehrad

Ingredience

  • 1 těsto listové
  • 2 kostky tvaroh
  • 1 vejce
  • 1 cukr vanilkový
  • 2 lžičky sladidlo
  • 1 pudink vanilkový
  • hrst rozinky
  • 500 g meruňky
  • na potření vejce

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Listové těsto vyválíme na pomoučeném vále na plát a přendáme na plech vymazaný máslem.
  2. Smícháme tvaroh, vejce, cukry, pudinkový prášek a rozinky. Polovinu této směsi dáme na střed plátu, na ni rozložíme ovoce a pak zbytek tvarohu. Závin zabalíme a nahoře propícháme‚ aby vyšla pára. Potřeme vejcem a pečeme při 180 °C.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rýžovo-mrkvový závin

Rýžovo-mrkvový závin

Namísto rýže můžeš závin naplnit bulgurem, bude také moc chutný. Markéta Mikulová, ...
Zdravě a chutně /10.08.15
Špalíčky s dipem

Špalíčky s dipem

Jednoduché občerstvení pro horké letní dny. Hodí se i k vínku.

Eva ...

Zdravě a chutně /03.08.16
Rybí závitky v omáčce

Rybí závitky v omáčce

Ryby mám moc ráda a tahle variace s rajčatovou omáčkou mě doslova nadchla. ...
Zdravě a chutně /18.04.13
Červená čočka s kořenovou zeleninou

Červená čočka s kořenovou zeleninou

Jednoduchá a hlavně rychlá úprava červené čočky.

Petra Dušková, Příbram

Zdravě a chutně /20.02.13
Roláda  pro celiaky

Roláda pro celiaky

Nepečený zákusek potěší i lidi, kteří trpí nesnášenlivostí laktózy.
Jana ...
Zdravě a chutně /18.05.11
Lehký salát s mozzarellou a sušenými rajčaty

Lehký salát s mozzarellou a sušenými rajčaty

Tento salát si připravuji proto, že mám sušená rajčata i mozzarellu velice ráda. Je ...
Zdravě a chutně /13.03.12
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu