Ingredience
- 6 plátků chléb toastový
- dle potřeby olej olivový
- 1 konzerva tuňák ve vlastní šťávě
- 1 rajčata
- 2 cibulka jarní
- 1-2 lžíce jogurt bílý
- špetka sůl
- trochu pepř mletý
- 1 citrón
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z toastového chleba odkrojíme kůrky a na pracovní ploše každý plátek válečkem rozválíme na tenký plátek.
-
Muffinovou formu vymažeme olejem a vyložíme ji toastovým chlebem. Před pečením můžeme ještě každý plátek olejem lehce pokapat.
-
Toastové muffiny upečeme v troubě při 200 °C dozlatova. Hotové košíčky vyndáme a necháme zchladnout.
-
Tuňákovou konzervu otevřeme a slijeme šťávu. Maso přendáme do misky a promícháme je s nadrobno pokrájenou jarní cibulkou a rajčátky nakrájenými na kostičky.
-
Potom přidáme jogurt, trošku soli, pepře a směs ještě podle chuti pokapeme šťávou z citronu. Promícháme.
-
Hotovou pomazánku plníme do košíčků.
TIP: Plněné košíčky se bohužel nedají připravit předem, musíme je podávat hned po naplnění, jinak nepříjemně zvlhnou a už nebudou dobré.