Ingredience
- 1 konzerva tuňák
- 1 cibule
- 1 rajčata
- 200 g sýr eidam
- 2 lžíce kečup
- 200 g fazole bílé
- špetka sůl
- špetka pepř
- 8 plátků chléb toustový
- 1 mrkev
- na ozdobu pažitka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Konzervu tuňáka otevřeme a slijeme z ní šťávu. Cibulku a rajče nakrájíme na jemné kousky a přidáme do misky k rybě.
-
Sýr nastrouháme a společně se sterilovanými fazolkami a kečupem přidáme k ostatním surovináma dobře promícháme.Pomazánku dochutíme solí a pepřem.
-
Toasty dozlatova opečeme, obložíme je mrkvičkou, kterou předtím nastrouháme na tenoučké plátky, a navrch naložíme hotovou tuňákovou pomazánku. Nakonec toasty posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.
TIP: Do této pomazánky můžeme přidat i pomazánkové máslo a lžíci majonézy smíchanous lžící bílého jogurtu. Místo mrkve ji lze ozdobit například zelenými olivami, které skvěle doplní rybí chuť.