Reklama
Tuňákové toasty
Fotogalerie:

Tuňákové toasty

Alena Hrubá

Praha
Blíží se léto a možná řešíš, jak shodit do plavek přebytečná kila. Cestou k cíli je mírnit se v jídle nebo si dopřát třeba tuto zdravou dobrotu!
Alena Hrubá, Praha

Ingredience

  • 1 konzerva tuňák
  • 1 cibule
  • 1 rajčata
  • 200 g sýr eidam
  • 2 lžíce kečup
  • 200 g fazole bílé
  • špetka sůl
  • špetka pepř
  • 8 plátků chléb toustový
  • 1 mrkev
  • na ozdobu pažitka

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Konzervu tuňáka otevřeme a slijeme z ní šťávu. Cibul­ku a rajče nakrájíme na jemné kousky a přidáme do misky k rybě.
  2. krok2
    Sýr nastrouháme a společně se sterilovanými fazolkami a kečupem přidáme k ostatním surovinám
    a dobře promícháme.Po­mazánku dochutíme solí a pepřem.
  3. krok3 Toasty dozlatova opečeme, obložíme je mrkvičkou, kterou předtím nastrouháme na tenoučké plátky, a navrch naložíme hotovou tuňákovou pomazánku. Nakonec toasty posypeme nasekanou čerstvou pažitkou.
     
    TIP: Do této pomazánky můžeme přidat i pomazánkové máslo a lžíci majonézy smíchanou
    s lžící bílého jogurtu. Místo mrkve ji lze ozdobit například zelenými olivami, které skvěle doplní rybí chuť.

Pošli recept! 5/2009 (15.4.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zelenina s rýží

Zelenina s rýží

Večeře bez kalorií. Radka Pšeničková, Kroměříž
Zdravě a chutně /20.03.14
Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky s houbami jsem připravila pro svou partu kamarádů – ...
Zdravě a chutně /25.04.12
Zapékaný bulgur

Zapékaný bulgur

Bulgur mám ještě raději než kuskus.

Blanka Stoklasová, Rakovník

Zdravě a chutně /06.06.14
Houstičky s tvarohem a bylinkami

Houstičky s tvarohem a bylinkami

Na jaře začínám zase řádit kolem zahrádky a po zimě mám plné ruce práce, abych se ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Vločkový koktejl s ředkvičkami

Vločkový koktejl s ředkvičkami

Překvapivá chuť vás určitě dostane.
Božena Kolářová, Pouště
Zdravě a chutně /20.10.10
Mrkvovo–fenyklová polévka

Mrkvovo–fenyklová polévka

Zbyněk Moravec, Dobříš

Zdravě a chutně /29.03.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu