Reklama
Treska s pomerančem a jáhlami
Fotogalerie:

Treska s pomerančem a jáhlami

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Skvělé zimní jídlo – jáhly tě zahřejí a zasytí, ryba dodá jód, pomeranč vitaminy. 

Markéta Závadová, Tábor

Ingredience

  • 400 g filetů z tresky
  • podle potřeby sůl
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 200 g jáhel
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 pomeranč
  • 2 lžíce brandy (nemusí být)
  • na ozdobu petrželka

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Tresku osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme stranou. Jáhly propereme a 2krát spaříme horkou vodou. Pak je zalijeme 300 ml vroucí vody, osolíme a na mírném ohni vaříme 15 minut bez míchání. Po uvaření provzdušníme vidličkou. 

  2. krok2

    Cibuli osmažíme na pánvi s olejem a smícháme s vařenými jáhlami. Pomeranč dobře omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka i s kůrou. 

  3. krok3

    V kastrůlku rozpustíme máslo s třtinovým cukrem, přidáme nakrájený pomeranč a vymačkáme šťávu z druhé poloviny pomeranče. Můžeme přidat brandy a necháme vyvařit na řidší sirup. Tresku opečeme z obou stran a dochutíme petrželkou.


Pošli recept! 12/2015 (2.11.2015)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Brokolicové placičky se šmakounem

Brokolicové placičky se šmakounem

Podávat můžeme se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i samotné. Dagmar Hahnová, Praha...
Zdravě a chutně /29.05.12
Cizrnová kaše s párečky

Cizrnová kaše s párečky

Trpěl jsem v poslední době na různé žaludeční potíže, a tak jsem byl ...
Zdravě a chutně /12.12.08
Letní těstoviny s hráškem

Letní těstoviny s hráškem

Jestliže se na vašem stole často objevují těstoviny, tento recept nezklame.

Zuzana ...

Zdravě a chutně /24.08.16
Cizrna na zelenině

Cizrna na zelenině

Jestli máš rád pikantní jídlo, přidej česnek.
Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /18.11.10
Marinovaný tuňák

Marinovaný tuňák

Jako příloha je nejlepší zeleninový salát.

Václav Spal, Rakovník

Zdravě a chutně /24.07.16
Šmakounový salát

Šmakounový salát

Je hotový za několik minut.

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /27.03.13
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu