Reklama
Treska s cizrnou
Fotogalerie:

Treska s cizrnou

Lenka Enderlová

Havlíčkův Brod
Nezatíží žaludek ani peněženku.
Lenka Enderlová, Havlíčkův Brod

Ingredience

  • 230 g cizrna
  • 4 stroužky česnek
  • 1,5 kg treska filé
  • 2 bobkový list
  • 1 citrón
  • 50 g sůl mořská
  • olej olivový dle potřeby
  • špetka pepř
  • 1 svazek petržel
  • 1 lžička podravka
  • zelenina na ozdobu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

140 Kč

Postup přípravy

  1. Rybí maso opláchneme‚ osušíme‚ potřeme olejem‚ osolíme a opepříme. Dáme odležet do chladu.
  2. Namočenou cizrnu propláchneme‚ dáme do hrnce a přelijeme dvojnásobným množstvím vody‚ než jaký je její objem. Přidáme pokrájený česnek a bobkové listy. Pak přisypeme podravku.
  3. Hrnec přikryjeme poklicí a cizrnu vaříme 1‚5–2 hodiny‚ dokud nezměkne.
  4. Pánev vymažeme olejem‚ vložíme filé a asi 20 minut dusíme‚ podle potřeby podléváme vodou.
  5. Nakrájenou petrželku smícháme s utřeným česnekem a šťávou vymačkanou z citronu. Uvařenou cizrnu rozdělíme do talířů a navrch dáme porce tresky.
  6. Pokrm posypeme směsí česneku‚ petrželky a citronové šťávy‚ dozdobíme zeleninou a podáváme.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohankové karbanátky

Pohankové karbanátky

Dříve mě nenapadlo, jak moc jsou dobré. Klára Adamová, Tábor
Zdravě a chutně /05.01.09
Barevné pohankové kroupy

Barevné pohankové kroupy

Pohanka neobsahuje lepek, zato je plná minerálů a vitaminu B.

Hedvika Brázdová, ...

Zdravě a chutně /04.12.14
Jarní zelený hummus

Jarní zelený hummus

Je hned hotový a má zajímavou barvu.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /12.09.12
Pečená dýně s brambory

Pečená dýně s brambory

Vyhoví všem dietním zásadam. Je to navíc rychlé a chutné jídlo.

Lenka Bukáčková, ...

Zdravě a chutně /24.08.14
Pohanková kaše s ovocem

Pohanková kaše s ovocem

Hana Kupková, Ostrava

Zdravě a chutně /25.03.18
Ryba zapečená s čočkou

Ryba zapečená s čočkou

Lehká pikantní večeře na indický způsob.

Ondřej Vach, Blansko

Zdravě a chutně /05.01.14
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu