Ingredience
- 230 g cizrna
- 4 stroužky česnek
- 1,5 kg treska filé
- 2 bobkový list
- 1 citrón
- 50 g sůl mořská
- olej olivový dle potřeby
- špetka pepř
- 1 svazek petržel
- 1 lžička podravka
- zelenina na ozdobu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Rybí maso opláchneme‚ osušíme‚ potřeme olejem‚ osolíme a opepříme. Dáme odležet do chladu.
-
Namočenou cizrnu propláchneme‚ dáme do hrnce a přelijeme dvojnásobným množstvím vody‚ než jaký je její objem. Přidáme pokrájený česnek a bobkové listy. Pak přisypeme podravku.
-
Hrnec přikryjeme poklicí a cizrnu vaříme 1‚5–2 hodiny‚ dokud nezměkne.
-
Pánev vymažeme olejem‚ vložíme filé a asi 20 minut dusíme‚ podle potřeby podléváme vodou.
-
Nakrájenou petrželku smícháme s utřeným česnekem a šťávou vymačkanou z citronu. Uvařenou cizrnu rozdělíme do talířů a navrch dáme porce tresky.
-
Pokrm posypeme směsí česneku‚ petrželky a citronové šťávy‚ dozdobíme zeleninou a podáváme.