Reklama
Tofu salát
Fotogalerie:

Tofu salát

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Můj dospívající syn zápolí s alergií na mléko a mléčné výrobky. Nahradili jsme kravské mléko sójovým a namísto běžných sýrů používáme tofu. Dá se konzumovat v mnoha obměnách, aby měl syn dostatek bílkovin, přidávám ho i do salátů. Špenátový salát s rajčaty by mohl jíst denně. Nesmí chybět hrst barevného pepře, aby měl salát ‚‚grády.‘‘
Marcela Kučová, Opava

Ingredience

  • 4 rajčata
  • 1 dcl voda
  • 4 lžíce olej olivový
  • 2 jarní cibule
  • 1 lžička cukr krupice
  • 100 g špenát
  • 100 g olivy
  • 1 citrón
  • 250 g tofu

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. krok1
    Zeleninu důkladně opláchneme a očistíme. Rajčata a jar­ní cibulky nakrájíme na malé kousky. Zálivku připravíme v menší misce, do které nalijeme decilitr vody, čtyři lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl a pepř. Citron rozpůlíme na dvě části a z jedné poloviny vy­mačkáme šťávu, kterou použijeme do zálivky.

  2. krok2
    Do salátové mísy dáme na­se­kaná rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, ze­lené olivy. Nakrájené tofu přidáme do salátu až nakonec.
  3. krok3
    V míse si salát lehce pro­mí­cháme, zalijeme ho zálivkou a podle chuti dokořeníme barevným pepřem. Nakonec salát do­zdobíme čerstvou petrželkou a měsíčky citronu, nakrájenými z druhé poloviny.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bezlepkové vafle naslano

Bezlepkové vafle naslano

Celá rodina si na nich pochutná. Martina Chovancová, Rokytnice
Zdravě a chutně /08.08.13
Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Začala jsem pravidelně cvičit a snažím se zdravěji jíst. V době chřipkových epidemií...
Zdravě a chutně /20.02.10
Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýně jsou podle mne jedním z nejzajímavějších druhů zeleniny. Dají se připravit na ...

Zdravě a chutně /21.01.15
Meruňkové pusinky

Meruňkové pusinky

Toto jednoduché a hezky barevné cukroví zvládne opravdu každý.
Dana Kolářová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Pomůže ti v boji s nadbytečnými kily.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Zdravě a chutně /19.02.16
Květák na červeno

Květák na červeno

Dobře vypadá i chutná.
Martina Špačková, Velká Bystřice
Zdravě a chutně /06.10.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu