Ingredience
- 4 rajčata
- 1 dcl voda
- 4 lžíce olej olivový
- 2 jarní cibule
- 1 lžička cukr krupice
- 100 g špenát
- 100 g olivy
- 1 citrón
- 250 g tofu
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Zeleninu důkladně opláchneme a očistíme. Rajčata a jarní cibulky nakrájíme na malé kousky. Zálivku připravíme v menší misce, do které nalijeme decilitr vody, čtyři lžíce olivového oleje, přidáme cukr, sůl a pepř. Citron rozpůlíme na dvě části a z jedné poloviny vymačkáme šťávu, kterou použijeme do zálivky.
-
Do salátové mísy dáme nasekaná rajčata a cibulky, přidáme opláchnutý špenát, zelené olivy. Nakrájené tofu přidáme do salátu až nakonec.
-
V míse si salát lehce promícháme, zalijeme ho zálivkou a podle chuti dokořeníme barevným pepřem. Nakonec salát dozdobíme čerstvou petrželkou a měsíčky citronu, nakrájenými z druhé poloviny.