Ingredience
- 1 balení těstoviny Rosické
- 1 šlehačka
- 1 hermelín
- 1 trojúhelníček sýr tavený
- trocha pepř
- dle chuti vegeta
- na ozdobu pažitka
- na ozdobu petržel nať
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Uvaříme těstoviny dle návodu a necháme je ve vařící vodě nabobtnat. Pak je scedíme do mísy.
-
Do hluboké pánve nebo kastrolku vylijeme šlehačku a přidáme tavený sýr i hermelín. Šlehačku přivedeme k varu, ztlumíme teplotu a mícháme, až se sýr rozpustí a vznikne omáčka.
-
Omáčku opepříme a přidáme trochu vegety. Nakonec vmícháme pažitku nebo petrželku. Těstoviny scedíme a zalijeme hustou omáčkou. Ozdobíme pažitkou.