Reklama
Sýrová mísa
Fotogalerie:

Sýrová mísa

Vilma Mazankievičová

Kroměříž
Může i týden čekat v lednici na návštěvu.
Vilma Mazankievičová, Kroměříž

Ingredience

  • 200 g MOZZARELLA
  • 200 g sýr balkánský
  • 1 ks smetana zakysaná
  • 1 ks jogurt
  • 1/2 ks šťáva citrónová
  • 1-2 stroužky česnek
  • 2-3 ks rajčata
  • 1 ks okurka salátová
  • dle chuti olivy
  • dle chuti kapary
  • bylinky podle chuti
  • dle chuti zelené natě (libeček, celer, petržel..)

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Sýry pokrájíme do mísy, pokapeme citronem. Smetanu a jogurt smícháme s česnekem nebo s nasekaným koprem a nalijeme na sýry.
  2. Dáme vychladit a před podáváním posypeme na kostky nakrájenými rajčaty a okurkou. Na dochucení můžeme přidat bylinky (nejlépe i olivy a kapary). Bílé pečivo nebo teplá bageta salát vhodně doplní.

Pošli recept! - Speciál - Polévky a předkrmy (25.1.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Okurkové carpaccio

Okurkové carpaccio

Diana Sokolová, Příbram
Zdravě a chutně /21.03.18
Pečené papriky a rajčata se sýrem

Pečené papriky a rajčata se sýrem

Luxusní pochoutka, ke které bude chutnat jak bílá bageta, tak ta celozrnná, ...

Zdravě a chutně /05.09.16
Pohanková pomazánka z hlívy

Pohanková pomazánka z hlívy

Místo uzeniny dej domácí pomazánku.
Daniela Schachlová, Ostrava
Zdravě a chutně /04.08.11
Bramborová hnízda

Bramborová hnízda

Na tuto pochoutku je potřeba hodně vajec uvařených natvrdo, a proto ji můžeš vyzkoušet ...
Zdravě a chutně /29.09.08
Mrkvová polévka s fetou

Mrkvová polévka s fetou

Mrkvička dodá krému barvu, feta výraznou chuť.

Petr Červenka, Třebíč

Zdravě a chutně /04.04.17
Ovocná grilovačka

Ovocná grilovačka

Je to lahůdka, kterou nikdo neodmítne. 

Hana Fabiánová, 15 let, Ostrava

Zdravě a chutně /04.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu