Reklama
Reklama
Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky
Fotogalerie:

Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 2 jablka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 250 g minimozzarelly (může být i klasická velikost)
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • Zálivka:
  • 2 lžíce extra jemného olivového oleje
  • 1 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • podle chuti sůl
  • trocha pepře
  • 1 lžička cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát dobře propláchneme, aby v něm nezůstala zrníčka písku, a osušíme na papírovém ubrousku.

  2. Jablka přepůlíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na tenké plátky.

  3. Tvrdý sýr nastrouháme, pokud máme větší mozzarellu, nakrájíme ji na kousky.

  4. Zálivku připravíme smícháním oleje, balzamika, cukru, soli a  pepře. Důkladně ji promícháme a nalijeme na špenát.

  5. Mísu se špenátem ozdobíme plátky jablek, nastrouhaným sýrem, mozzarellou a ořechy. Na závěr přidáme pořádnou lžíci bílého jogurtu.

  6. Salát podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Robi maso na žampionech

Robi maso na žampionech

Občas je dobré si od masa odpočinout. Lucie Blahová, Slavičín
Zdravě a chutně /27.10.12
Salát s králičím masem

Salát s králičím masem

Je to výborný recept, zvlášť když Vám zůstane králík od oběda.

Eva Grafová, Opava

...
Zdravě a chutně /18.05.12
Chleba z jemných vloček

Chleba z jemných vloček

Je příjemně vláčný a plný zdravé vlákniny.
Bohumil Heneberk, Mikulášovice
Zdravě a chutně /09.07.12
Grilovaný šmakoun

Grilovaný šmakoun

Slavnostnější vegetariánská mňamka.

Aneta Vavrová, Hradec Králové

Zdravě a chutně /04.03.13
Grilovaná zelenina

Grilovaná zelenina

Do česnekového oleje přidej nasekané bylinky.

Eva Drtikolová, Příbram

Zdravě a chutně /26.07.17
Domácí řepná tříšť

Domácí řepná tříšť

Všechny přísady jsou navíc velmi zdravé.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Zdravě a chutně /26.07.16
 

Nejnovější

Ragú z kapra se zeleninou

Ragú z kapra se zeleninou

Kapr jak ho neznáš Podle receptu Jany Sedláčkové z Lanškrouna
Zdravě a chutně /08.12.18
Čokoládový věnec

Čokoládový věnec

Vločky můžeš koupit

Podle receptu Veroniky Cháberové z Rokycan

Všehochuť /08.12.18
Katalánská roláda

Katalánská roláda

Aneb ‚‚cikánský rukáv‘‘

Eva Navrátilová, Vlašim

Všehochuť /08.12.18
Babiččina vánočka

Babiččina vánočka

Marie Staňková, Pardubice

Škola vaření /07.12.18
Kapr s houbovými placičkami

Kapr s houbovými placičkami

Lenka Majorová, Zlín

Všehochuť /07.12.18
Pravý vídeňský závin

Pravý vídeňský závin

Sylva Krejcarová, Beroun

Všehochuť /07.12.18
Medailonky na sušených rajčatech

Medailonky na sušených rajčatech

Podle receptu

Tomáše Hejkala z Karviné

Všehochuť /07.12.18
Ořechové chrastí

Ořechové chrastí

Bohuslava Čeganová, Ostrava

Sladký život /07.12.18
Valašská štědrovka

Valašská štědrovka

Eva Filipková, Znojmo

Škola vaření /06.12.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
01_TitulPRD11_Cukrovi_nocode

Cukroví

Silně a lahodně
rohlíčky po domě voní,
stále voní.
Nikdo si nevšímá,
jak jeho dieta mění se v dým.
Nejenom k cukroví
strávníci hladoví se skloní a přivoní,
dejme si decinku,
za malou chvilinku
připijem pospolu
na veselou vánoční noc. 

více
special

Pošli recept Extra speciál To nejlepší z drůbeže

Na otázku, co by si daly k obědu, odpovídaly moje děti vždycky naprosto jednoznačně – pečené kuřátko. Později si oblíbily slepici na paprice a ve věku teenagerů jim nejvíc šmakovaly nudličky z krůtího masa v pikantní omáčce. Drůbež u nás vždycky vedla a myslím si, že naše rodina rozhodně není jediná. Právě proto je tu speciál plný vašich nejoblíbenějších drůbežích receptů.!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama