Denisa Durdíková, Humpolec
Ingredience
- 400 g čerstvého listového špenátu
- 2 jablka
- 100 g tvrdého sýra
- 250 g minimozzarelly (může být i klasická velikost)
- 1 hrst vlašských ořechů
- Zálivka:
- 2 lžíce extra jemného olivového oleje
- 1 lžíce bílého balzamikového octa
- 1 lžíce bílého jogurtu
- podle chuti sůl
- trocha pepře
- 1 lžička cukru
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špenát dobře propláchneme, aby v něm nezůstala zrníčka písku, a osušíme na papírovém ubrousku.
-
Jablka přepůlíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na tenké plátky.
-
Tvrdý sýr nastrouháme, pokud máme větší mozzarellu, nakrájíme ji na kousky.
-
Zálivku připravíme smícháním oleje, balzamika, cukru, soli a pepře. Důkladně ji promícháme a nalijeme na špenát.
-
Mísu se špenátem ozdobíme plátky jablek, nastrouhaným sýrem, mozzarellou a ořechy. Na závěr přidáme pořádnou lžíci bílého jogurtu.
-
Salát podáváme s čerstvým pečivem.