Reklama
Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky
Fotogalerie:

Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 2 jablka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 250 g minimozzarelly (může být i klasická velikost)
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • Zálivka:
  • 2 lžíce extra jemného olivového oleje
  • 1 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • podle chuti sůl
  • trocha pepře
  • 1 lžička cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát dobře propláchneme, aby v něm nezůstala zrníčka písku, a osušíme na papírovém ubrousku.

  2. Jablka přepůlíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na tenké plátky.

  3. Tvrdý sýr nastrouháme, pokud máme větší mozzarellu, nakrájíme ji na kousky.

  4. Zálivku připravíme smícháním oleje, balzamika, cukru, soli a  pepře. Důkladně ji promícháme a nalijeme na špenát.

  5. Mísu se špenátem ozdobíme plátky jablek, nastrouhaným sýrem, mozzarellou a ořechy. Na závěr přidáme pořádnou lžíci bílého jogurtu.

  6. Salát podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Vypadá spíš jako malinová zmrzlina, ale chuťově s ní nemá nic společného. Jan ...
Zdravě a chutně /22.03.10
Ovocný dortík

Ovocný dortík

Zachutná i těm, kteří se lepku nevyhýbají.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /20.12.10
Rýžovo-mrkvový závin

Rýžovo-mrkvový závin

Namísto rýže můžeš závin naplnit bulgurem, bude také moc chutný.

Markéta Mikulová, ...

Zdravě a chutně /10.08.15
Dietní knedlíky

Dietní knedlíky

Vařím je, když chci potěšit své děti.
Zdeňka Volfová, Polička
Zdravě a chutně /04.09.09
Filátko pod cizrnou

Filátko pod cizrnou

Ciizrna neboli také římský hrách má svou typickou oříškovou chuť, takže s ...

Zdravě a chutně /17.05.13
Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Meruňkový pudink bez cukru a mléka

Opravdová pochoutka pro všechny, kterým záleží na tom, aby jedli zdravě.

Lenka ...

Zdravě a chutně /23.11.15
 

Nejnovější

Mleté maso pod peřinkou

Mleté maso pod peřinkou

Renata Hrnčiříková, Slavičín
Škola vaření /23.06.18
Fritovaná zelenina v těstíčku

Fritovaná zelenina v těstíčku

Bude chutnat i dětem

Podle receptu Terezy Andělové z Chrudimi

Vaříme express /23.06.18
Zapékané nové brambory

Zapékané nové brambory

Vlasta Michalcová, Plzeň

Vaříme express /23.06.18
Pikantní kuřecí čína

Pikantní kuřecí čína

Soňa Rybářová, Litoměřice

Vaříme express /23.06.18
Kuřecí špízy s patizonem

Kuřecí špízy s patizonem

Andrea Nowaková, Bohumín

Všehochuť /23.06.18
Bramborový salát s koprem

Bramborový salát s koprem

Je skvělý i bez masa

Podle receptu Stanislavy Fiřtové z Otrokovic

Všehochuť /23.06.18
Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Smetanovo-tvarohový borůvkový dezert

Určitě neodoláš

Podle receptu Kateřiny Tiché z Kolína

Sladký život /23.06.18
Paprika s rýžovou směsí

Paprika s rýžovou směsí

Martina Mináriková, Dvůr Králové nad Labem

Za pár korun /22.06.18
Slívový kompot

Slívový kompot

Týna Nikodémová, Děčín

Škola vaření /22.06.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
special

Jahody

Už to všechno vypuklo. Květiny voní, zahrada plodí a ty nevíš, kam dřív skočit? Dáme ti radu. Nikam neskákej, najdi si chvilku a vychutnej si vše, co přelom jara a léta přináší. Ano, mluvíme hlavně o jahodách! Ať už upečeš dort, koláč nebo uvaříš sirup, nikdy nešlápneš vedle a připravíš sobě i své rodině opravdu sladké okamžiky.

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama