Reklama
Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky
Fotogalerie:

Špenátový salát se sýrem, ořechy a jablky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Denisa Durdíková, Humpolec

Ingredience

  • 400 g čerstvého listového špenátu
  • 2 jablka
  • 100 g tvrdého sýra
  • 250 g minimozzarelly (může být i klasická velikost)
  • 1 hrst vlašských ořechů
  • Zálivka:
  • 2 lžíce extra jemného olivového oleje
  • 1 lžíce bílého balzamikového octa
  • 1 lžíce bílého jogurtu
  • podle chuti sůl
  • trocha pepře
  • 1 lžička cukru

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Špenát dobře propláchneme, aby v něm nezůstala zrníčka písku, a osušíme na papírovém ubrousku.

  2. Jablka přepůlíme a zbavíme jádřinců, poté je nakrájíme na tenké plátky.

  3. Tvrdý sýr nastrouháme, pokud máme větší mozzarellu, nakrájíme ji na kousky.

  4. Zálivku připravíme smícháním oleje, balzamika, cukru, soli a  pepře. Důkladně ji promícháme a nalijeme na špenát.

  5. Mísu se špenátem ozdobíme plátky jablek, nastrouhaným sýrem, mozzarellou a ořechy. Na závěr přidáme pořádnou lžíci bílého jogurtu.

  6. Salát podáváme s čerstvým pečivem.

Pošli recept! 4/2017 (9.3.2017)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Těstovinový salát

Těstovinový salát

Je lehký, zdravý, snadný a chutný. Petra Kupková, Ostrava-Poruba
Zdravě a chutně /30.07.10
Pečený kapr na leču

Pečený kapr na leču

Je to velice dobré a jednoduché jídlo. U nás se jeho přípravy pravidelně ...
Zdravě a chutně /10.12.08
Rychlý salát se slaninou

Rychlý salát se slaninou

Vynikající odpolední svačinka nebo lehká večeře.

Šárka Medáčková, Děčín

Zdravě a chutně /04.06.14
Rizoto z krupek

Rizoto z krupek

Kroupy jsou velmi zdravé a chutné‚ bylo by škoda je občas v kuchyni nevyužít.
...
Zdravě a chutně /20.12.10
Plněné sójové plátky

Plněné sójové plátky

Náš oblíbený ‚‚falešný‘‘ řízek na štíhlou linii. 
Iveta Slepičková,
...
Zdravě a chutně /28.12.10
Meruňkové energetické kuličky

Meruňkové energetické kuličky

Jsou plné vitaminů a minerálních látek.

Jana Svatošová, Karviná

Zdravě a chutně /15.08.16
 

Nejnovější

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Křehký nákyp s jablky a hruškami

Dokonalý požitek Podle receptu Mileny Bartošové z Vlašimi
Škola vaření /20.09.18
Švestkové rychloknedlíky

Švestkové rychloknedlíky

Květa Kroupová, Praha

Škola vaření /19.09.18
Jablečný ocet

Jablečný ocet

Božena Kolářová, Pouště

Škola vaření /19.09.18
Piškotová roláda s jablky

Piškotová roláda s jablky

S jemně nakyslou chutí

Podle receptu Stáni Zvonaříkové z Liberce

Sladký život /19.09.18
Pikantní ovocný salát

Pikantní ovocný salát

Zdena Bartošová, Chrudim

Vaříme express /18.09.18
Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Dvoubarevný domácí pribináček s piškoty

Chutná snídaně i svačina

Podle receptu Ivany Smutné z Jilemnice

Škola vaření /24.08.18
Banánové toasty

Banánové toasty

Mirka Korunní, Šumperk

Sladký život /24.08.18
Domácí müsli

Domácí müsli

Zdravější než z obchodu

Podle receptu Jitky Strouhalové z Jičína


Zdravě a chutně /23.08.18
Muffinová housenka

Muffinová housenka

Podle receptu

Marcely Burešové z Krupky

Všehochuť /23.08.18
 
send Pošlete nám
recept
radu
příběh
foto kuchyně
video
450,-

Za každý otištěný recept přidaný přes stránky Pošlirecept.cz dostanete

+

Každý měsíc můžete soutěžit o skvělé ceny!

arrow Přidat recept

Taky se vám stalo, že jste byli na návštěvě u přátel a zjistili jste, že mají nějaký super trik, který byste mohli v kuchyni využít? Každý z nás určitě nějaký zná, proč se tedy vzájemně nepoučit?

+

Napište nám o svých zkušenostech, pomůžete mnohým začátečníkům i zkušeným kuchařům!

arrow Přidat radu
300,-

Vaření občas přinese situace, před kterými bychom raději utekli. Po čase ale na trapas vzpomínáme s úsměvem. Zažili jste také při vaření něco, co vás vyvedlo z míry?

+

Napište nám i vy svůj příběh, pokud ho otiskneme v časopise, dostanete odměnu 300 Kč!

arrow Přidat příběh
300,-

Mate také rádi svou kuchyň? Cítíte se tam fajn a je to poznat i na vašem vaření? Pošlete nám fotografie a povídání, jaká jídla rádi vaříte a co se vám na vaší kuchyni líbí.

+

Máte nějaká zajímavá vylepšení? Napište nám! Po zveřejnění vašeho příspěvku v časopise od nás dostanete 300 Kč!

arrow Přidat kuchyň

Chcete i vy v celé parádě ukázat světu, jak se vaří u vás doma? Jaké máte úžasné recepty, tipy, triky? Je to snadné!

+

Natočte přípravu svých úžasných receptů na video a sdílejte je s ostatními. Podělte se o své umění, ať to všichni vidí!

arrow Přidat video
PRD09_Podzimni_peceni_Predplatne

Podzimní pečení

Léto bylo dlouhé a opravdu intenzivní. I když je už za námi, zanechalo po sobě stromy obsypané švestkami, jablky, hruškami a plné nůše ořechů. Co s tím vším udělat? Asi nejlepším a nejchutnějším nápadem, který jistě ocení celá rodina, je upéct něco sladkého. Buchty, nebo koláče? To je vlastně jedno, protože každý podzimní zákusek je skvělý!

více
rychle_moucniky

Pošli recept Extra speciál Bylinky

Když jsem byla malá, bylinkový záhon na babiččině zahradě mi připadal jako malé voňavé království. Šťovík jsem si dávala místo žvýkačky, petržel nechyběla v žádné polévce, libečkem voněly vařené brambory, bez saturejky se neobešly luštěniny. Usínala jsem po meduňkovém čaji, osvěžila mě mátová limonáda. Kašel zaháněl bezinkový sirup, med z pampelišek pomáhal na rýmu. Žili jsme s bylinkami a užívali si je dosyta. Jsem ráda, že opět přišly do módy. Jsou totiž báječné, zkuste je taky!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama