Lehoučký oběd hotový za pár minut.
Radek Machát, Kralupy nad Vltavou
Ingredience
- Dresink:
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 2 lžíce balzamika
- 1 lžička cukru moučky
- 150 ml oleje
- trocha soli
- Salát:
- 400 g čerstvého špenátu
- 1 okurka
- 300 g mrkve
- Další suroviny:
- 1 bageta
- 1 lžíce olivového oleje
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
1. Hořčice prošleháme s balzamikem. Přidáme cukr a sůl. Za stálého míchání metlou pomalu přiléváme olej.
-
2. Okurku a mrkev pomocí škrabky nakrájíme na dlouhé plátky. Škrabku přitlačíme, aby byly plátky stejně široké.
-
3. Bagetu nakrájíme na tenké plátky, pokapeme je olivovým olejem a pečeme při 180 °C asi 4 minuty.
-
4. Špenátové listy smícháme se zeleninou a dresinkem. Podáváme s upečenými krutony.