Reklama
Špenát na fenyklu
Fotogalerie:

Špenát na fenyklu

Tereza Mrowiecová
Tereza Mrowiecová
Karviná 4

Dušený špenát je notoricky známý. Obohacený o fenykl si ho jistě oblíbí i ti, co ho nemusí často "vidět" na talíři.

Tereza Mrowiecová, Karviná

Ingredience

  • 1 kg listový špenát
  • 2 ks fenykl
  • 150 g máslo
  • 200 ml bílé víno
  • sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Fenykl nakrájíme najemno a orestujeme na másle. Zalijeme vínem a necháme asi 5 minut provařit.
  2. Listový špenát omyjeme, necháme okapat a přidáme k fenyklu. Promícháme, přiklopíme a krátce podusíme. Na závěr dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat.  
Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Zdravé ráno podle Marka

Zdravé ráno podle Marka

Marek Neuman, Kamenice u Jihlavy
Zdravě a chutně /23.02.19
Fitness jablková roláda

Fitness jablková roláda

Výborná, ochutnej, i když nedržíš dietu.

Veronika Marková, Český Těšín

...
Zdravě a chutně /31.08.17
S rukolou, vejci a cherry rajčátky

S rukolou, vejci a cherry rajčátky

S čerstvě rozpečenou bagetkou je ideální lehkou večeří.

Tereza Vaněčková, Rusínov

...
Zdravě a chutně /17.03.17
Meruňkové pusinky

Meruňkové pusinky

Toto jednoduché a hezky barevné cukroví zvládne opravdu každý.
Dana Kolářová, ...
Zdravě a chutně /25.02.10
Losos v parním hrnci

Losos v parním hrnci

Jídlo si uchová svou přirozenou chuť.
Marcela Szlauerová, Třinec
Zdravě a chutně /24.05.11
Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít ...
Zdravě a chutně /13.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu