Reklama
Špaldový tradiční věnec
Fotogalerie:

Špaldový tradiční věnec

Helena Součková

Praha
Tenhle recept na tradiční velikonoční pochoutku je jednoduchý už tím, že není z kynutého těsta.
Helena Součková, Praha

Ingredience

  • 1 lžíce rum
  • 2 prášek do pečiva
  • 200 g cukr krupice
  • ořechy
  • 2 vejce
  • 150 g máslo
  • 1 tvaroh
  • 50 ml mléko
  • 1 cukr vanilkový
  • rozinky
  • 750 g mouka hladká špaldová

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Vajíčka utřeme s cukrem, přidáme rozehřátý tuk. Dále přidáváme mléko a tvaroh, trochu rumu, rozinky a mleté ořechy. Kypřicí prášek rozmícháme v mouce a postupně přidáváme. Vypracujeme těsto. Z těsta vytvoříme copánek a konce spojíme. Vznikne věnec. Potřeme vajíčkem a doprostřed vložíme malý plechový hrneček, který pomažeme máslem. Pečeme na 160 °C asi 45 minut. Po úplném vychladnutí můžeme věnec ozdobit malovanými vajíčky.

Pošli recept! 3/2008 (13.2.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Letní mix s grilovaným kuřetem

Letní mix s grilovaným kuřetem

Je ideální lehkou večeří pro horké letní večery. Pavel Štrougal, Ústí nad ...
Zdravě a chutně /26.07.16
Dietní kmínové placičky

Dietní kmínové placičky

Potřebuješ rychle udělat něco dobrého na zub? Zkus tyto placičky‚ které můžeš ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Přírodní file s bramborem a rajským Ratatouille

Přírodní file s bramborem a rajským Ratatouille

Zdravá strava může aké chutnat skvěle.

Lenka Mujgošová, Dobříš

Zdravě a chutně /10.10.12
Zapékaný bulgur

Zapékaný bulgur

Bulgur mám ještě raději než kuskus.

Blanka Stoklasová, Rakovník

Zdravě a chutně /06.06.14
Zeleninové kuličky s cizrnou

Zeleninové kuličky s cizrnou

Můžeš je péct nebo smažit

Podle receptu Lucie Zárubové z Rakovníka

Zdravě a chutně /23.03.20
Špaldoto

Špaldoto

Špalda je dobře stravitelná a má oříškovou chuť‚ proto ji máme velmi rádi.
...
Zdravě a chutně /05.08.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu