Reklama
Špaldové placky
Fotogalerie:

Špaldové placky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hodí se k zakousnutí na odpolední svačinku.
Šárka Medáčková, Brno

Ingredience

  • 3 lžíce vločky ovesné
  • česnek
  • kmín
  • 2 lžíce semínka lňená
  • cibule
  • majoránka
  • 6 lžic mouka hladká špaldová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku‚ ovesné vločky a lněná semínka smícháme s vodou‚ solí‚ posekanou cibulí‚ majoránkou‚ kmínem a s česnekem. Zaděláme husté těsto, ze kterého tvo­říme tenké placky. Dáme je na pečicí papír a v troubě opečeme z obou stran (1 hodinu na 180°C). Podáváme se zeleninovým salátem nebo místo bram­bůrek při oslavách. Můžeme je také namazat pomazánkou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tuňákový salát v košíčku

Tuňákový salát v košíčku

Myslím si, že vtipný nápad s toastovými muffiny ocení všechny kuchařky, které rády ...
Zdravě a chutně /17.10.11
Kedlubnový salát s mrkví

Kedlubnový salát s mrkví

Podáváme ozdobený čerstvými bylinkami.


Ivana Černá, Praha

Zdravě a chutně /25.03.17
Malinová kaše

Malinová kaše

Vydatná zdravá snídaně.

Zuzana Bauerová, Srní

Zdravě a chutně /15.08.17
Rozkvetlý salát

Rozkvetlý salát

První jarní salát z toho, co vykvetlo na zahrádce.

Zuzana Piskořová, Praha

Zdravě a chutně /13.03.17
Ředkvičkovo-křenová pomazánka

Ředkvičkovo-křenová pomazánka

Je lehoučká, člověk se nemusí děsit, kolika kaloriemi se nacpe. 
Dita ...
Zdravě a chutně /04.02.17
Zeleninový špíz s jáhlovou kaší

Zeleninový špíz s jáhlovou kaší

Ráda občas vařím, a to hlavně jednoduchá jídla. Mám ráda zeleninu a ráda ...
Zdravě a chutně /21.11.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu