Reklama
Špaldové placky
Fotogalerie:

Špaldové placky

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Hodí se k zakousnutí na odpolední svačinku.
Šárka Medáčková, Brno

Ingredience

  • 3 lžíce vločky ovesné
  • česnek
  • kmín
  • 2 lžíce semínka lňená
  • cibule
  • majoránka
  • 6 lžic mouka hladká špaldová

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

15 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku‚ ovesné vločky a lněná semínka smícháme s vodou‚ solí‚ posekanou cibulí‚ majoránkou‚ kmínem a s česnekem. Zaděláme husté těsto, ze kterého tvo­říme tenké placky. Dáme je na pečicí papír a v troubě opečeme z obou stran (1 hodinu na 180°C). Podáváme se zeleninovým salátem nebo místo bram­bůrek při oslavách. Můžeme je také namazat pomazánkou.

Pošli recept! 1/2008 (19.12.2007)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Medové sušenky s ovesnými vločkami

Po křupavých sušenkách budeš i v plavkách vypadat pořád hezky. Na rozdíl od ...
Zdravě a chutně /08.10.12
Jáhlové rizoto

Jáhlové rizoto

Je moc dobré a zdravé, vařím ho často.
Ludmila Kopišová, Dolní Bojanovice
Zdravě a chutně /05.01.09
Salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí

Pokud chceš shodit nějaké to kilo, určitě tenhle recept vyzkoušej. Kysané zelí tě ...

Zdravě a chutně /24.01.13
Bezlepkový chleba

Bezlepkový chleba

Peču ho v domácí pekárně.
Iva Šímová, Čáslavice
Zdravě a chutně /24.05.11
Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Salát s tuňákem, zeleninou a sýrem

Rychlé a zdravé jídlo. U nás velmi oblíbené.

Kristýna Hoferová, Zubří

...
Zdravě a chutně /11.07.16
Falafel  z červené řepy

Falafel z červené řepy

Falafel je bezmasý pokrm pocházející z Egypta.

Petra Geletičová, Smidary

Zdravě a chutně /04.11.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu