Ingredience
- 400 g špalda
- 1 cibule
- 2 vejce
- trocha olej
- dle chuti česnek
- 300 g maso vepřové mleté
- 200 g houby
- 1 rajský protlak
- 1 smetana zakysaná
- špetka sůl
- špetka pepř
- pár snítek petrželka
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špaldu uvaříme dle návodu. Cibuli a česnek osmahneme‚ přidáme maso a opékáme‚ dokud se nezačne dělit na malé hrudky. Trochu podlijeme vodou a dusíme.
-
Přidáme protlak, prohřejeme. Houby podusíme zvlášť a smícháme s masem. Osolíme‚ opepříme a přimícháme sekanou petrželku.Do pekáčku dáme polovinu špaldy‚ pak masovou směs a zase špaldu. Zalijeme smetanou s vejci. Pečeme 30 minut při 180 °C.