Tato obilnina podporuje trávení.
Monika Vítková, Břeclav
Ingredience
- Ingredience
- 1 hrnek špalda
- 1/2 mražená kukuřice
- 1/2 kelímku 12% smetana
- 1 menší cibulka
- 3 čerstvé mrkev
- špetka sůl
- špetka tymián
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Špaldu na 12 hodin (nejlépe přes noc) namočíme. Pak ji dáme do hrnce i s vodou, ve které byla namočená, a vaříme pod pokličkou asi 70 minut.
-
Na oleji osmahneme cibulku, osolíme, přidáme tymián, kostičky mrkve a podlijeme trochou vody. Chvíli dusíme a přidáme kukuřici.
-
Měkkou zeleninu zalijeme smetanou, necháme prohřát a přisypeme špaldu. Promícháme.