Reklama
Špalda se zeleninou
Fotogalerie:

Špalda se zeleninou

Monika Vítková
Monika Vítková
Břeclav

Tato obilnina podporuje trávení.

Monika Vítková, Břeclav

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 hrnek špalda
  • 1/2 mražená kukuřice
  • 1/2 kelímku 12% smetana
  • 1 menší cibulka
  • 3 čerstvé mrkev
  • špetka sůl
  • špetka tymián

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Špaldu na 12 hodin (nejlépe přes noc) namočíme. Pak ji dáme do hrnce i s vodou, ve které byla namočená, a vaříme pod pokličkou asi 70 minut.

  2. Na oleji osmahneme cibulku, osolíme, přidáme tymián, kostičky mrkve a podlijeme trochou vody. Chvíli dusíme a přidáme kukuřici.

  3. Měkkou zeleninu zalijeme smetanou, necháme prohřát a přisypeme špaldu. Promícháme.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka

Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít ...
Zdravě a chutně /13.01.09
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Čerstvá jarní mrkvička je velká pochoutka. Když k ní přidáme další dobroty, jen...
Zdravě a chutně /14.11.08
Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lahodný salát s pečenou červenou řepou

Lehký a rychlý salát pro milovníky červené řepy.

KAteřina Maršíková, Dobruška

Zdravě a chutně /21.09.14
Špalda se zeleninou

Špalda se zeleninou

Špalda je nejzdravější varianta pšenice, obsahuje spoustu minerálních látek a ...

Zdravě a chutně /24.06.12
Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka

Pomazánky milují moje děti ke svačině.
Lenka Křenková, Most
Zdravě a chutně /22.10.09
Angreštový pohár

Angreštový pohár

Robert Stach, Písek

Zdravě a chutně /26.07.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu