Ingredience
- 100 g maso sojové
- 200 g žampiony
- 1 a 1/2 kostky bujón
- 2 lžičky koření na divočinu
- 1 cibule
- dle potřeby olej na smažení
- na zahuštění mouka hladká
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Z 250 ml vody a bujonu připravíme vývar, kterým přelijeme sójové kostky. Dáme je vařit asi na 20 minut.
-
Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme dorůžova cibuli. Přidáme povařené a vymačkané sójové kostky a osmažíme je. Pak je podlijeme zbylým vývarem‚ přidáme žampiony‚ koření a zhruba 30 minut dusíme.
-
Hotovou směs zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě a podle potřeby dosolíme.