Reklama
Sójové maso se žampiony
Fotogalerie:

Sójové maso se žampiony

Ruth Šklíbová

Trutnov
Podáváme s rýží nebo s těstovinami.
Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 100 g maso sojové
  • 200 g žampiony
  • 1 a 1/2 kostky bujón
  • 2 lžičky koření na divočinu
  • 1 cibule
  • dle potřeby olej na smažení
  • na zahuštění mouka hladká

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z 250 ml vody a bujonu připravíme vývar, kterým přelijeme sójové kostky. Dáme je vařit asi na 20 minut.
  2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Na oleji osmahneme dorůžova cibuli. Přidáme povařené a vymačkané sójové kostky a osmažíme je. Pak je podlijeme zbylým vývarem‚ přidáme žampiony‚ koření a zhruba 30 minut dusíme.
  3. Hotovou směs zahustíme hladkou moukou rozšlehanou ve vodě a podle potřeby dosolíme.

Pošli recept! 8/2011 (4.7.2011)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Netradiční okurkový salát

Netradiční okurkový salát

Okurkový salát‚ jak ho určitě neznáš! Zuzana Prokůpková, Hradec Králové
Zdravě a chutně /18.07.12
Polévka z okurky a avokáda

Polévka z okurky a avokáda

Lehký osvěžující pokrm ideální na horké dny.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /23.08.16
Dobrota z řepy

Dobrota z řepy

Je výborná jako příloha ke grilovanému masu.
Květa Kroupová, Praha
Zdravě a chutně /22.12.11
Kuskus s cuketou

Kuskus s cuketou

Kombinace mléka a kuskusu se neboj.
Martina Včeláková, Praha
Zdravě a chutně /15.07.12
Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Krůtí maso s růžičkovou kapustou

Zapečené maso je báječně šťavnaté.

Alena Krátká, Hodonín

Zdravě a chutně /15.12.13
Zelný salát s jablky a vínem

Zelný salát s jablky a vínem

Začala jsem pravidelně cvičit a snažím se zdravěji jíst. V době chřipkových epidemií...
Zdravě a chutně /20.02.10
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu