Reklama
Sójové lečo
Fotogalerie:

Sójové lečo

Dana Žáčková

Jihlava
Snažíme se zdravě jíst, sója je ideální potravina.
Dana Žáčková, Jihlava

Ingredience

  • 1/2 balení sójový granulát
  • 1/4 kostky masox
  • 1 větší sklenice lečo sterilizované
  • 1/2 cibule
  • 1 pórek
  • 2 lžíce olej
  • 3 vejce
  • dle chuti sůl
  • dle chuti pepř

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Sójový granulát namočíme zhruba na 30 minut do vřelé vody, ve které jsme rozmíchali masox.
  2. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku a pórek. Ze sójového granulátu vymačkáme vodu a přidáme ho na pánev. Potom přilijeme lečo ze sklenice a vše společně chvíli podusíme.
  3. Nakonec směs zalijeme rozšlehanými (osolenými a opepřenými) vejci. Mícháme, dokud vejce nezhoustnou. Jako přílohu podáváme vařené brambory ozdobené petrželkou.

Pošli recept! 9/2009 (12.8.2009)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Salát s bylinkami

Salát s bylinkami

Čerstvá máta dodá salátu výbornou svěží chuť. Veronika a Martin Kasíkovi, Praha
Zdravě a chutně /30.12.12
Řepový koláč

Řepový koláč

Netradiční dezert s krásnou barvou.

Eva Červenková, Praha

Zdravě a chutně /21.01.17
Cibulový koláč s jablky

Cibulový koláč s jablky

Jednoduchý oběd‚ který je dobrý jak čerstvý‚ tak i den odležený.
Lenka ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Medailonky z vloček

Medailonky z vloček

Podávej s bramborem a zeleninovým salátem.
Marie Holendová, Havlíčkův Brod ...
Zdravě a chutně /11.04.11
Pohár pro zdraví

Pohár pro zdraví

Lucie Blahová, Slavičín

Zdravě a chutně /21.11.17
Losos s omáčkou

Losos s omáčkou

Kvůli onemocnění štítné žlázy jím ryby.
Jindra Hrašová, Plzeň
Zdravě a chutně /13.08.08
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu