Chutají lépe než masový guláš.
Petra Odehnalová, Brno
Ingredience
- 1 balíček sojové kostky
- sůl podle potřeby
- trocha oleje
- 1/2 malý pórek
- 2 kapie
- 8 ks rajčata
- 6 stroužků česnek
- 1 lžíce hladká mouka
- provensálské a gulášové koření
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Sójové kostky nejprve povaříme 20 minut v osolené vodě. Na oleji orestujeme jemně nakrájený pórek, přidáme na proužky nakrájenou kapii a pokrájená rajčata.
-
Chvíli dusíme, pak přidáme sójové kostky a dusíme dalších přibližně 20 minut, dokud nemá pokrm hustší konzistenci. Pak lehce zaprášíme moukou, okořeníme, osolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.
-
Nakonec krátce před odstavením přidáme prolisovaný česnek. Podáváme s rýží uvařenou s karí kořením.