Reklama
Sójové kostky s rýží
Fotogalerie:

Sójové kostky s rýží

Petra Odehnalová

Brno

Chutají lépe než masový guláš.

Petra Odehnalová, Brno

Ingredience

  • 1 balíček sojové kostky
  • sůl podle potřeby
  • trocha oleje
  • 1/2 malý pórek
  • 2 kapie
  • 8 ks rajčata
  • 6 stroužků česnek
  • 1 lžíce hladká mouka
  • provensálské a gulášové koření

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Sójové kostky nejprve povaříme 20 minut v osolené vodě. Na oleji orestujeme jemně nakrájený pórek, přidáme na proužky nakrájenou kapii a pokrájená rajčata.

  2. Chvíli dusíme, pak přidáme sójové kostky a dusíme dalších přibližně 20 minut, dokud nemá pokrm hustší konzistenci. Pak lehce zaprášíme moukou, okořeníme, osolíme podle chuti a ještě krátce povaříme.

  3. Nakonec krátce před odstavením přidáme prolisovaný  česnek. Podáváme s rýží uvařenou s karí kořením.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Quinoa s rýží a zeleninou

Quinoa s rýží a zeleninou

Quinoa je zdrojem hodnotných bílkovin. Vojtěch Miláček, Praha
Zdravě a chutně /12.04.17
Jarní těstoviny s limetkou

Jarní těstoviny s limetkou

Po dlouhé zimě mívám potřebu upravit svoji váhu, abych se v létě nemusela stydět do ...
Zdravě a chutně /15.04.13
Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Fenykly s bylinkovo-oříškovou krustou

Zdravá, voňavá a rychlá večeře.

Magda Hrabálková, Hradec Králové

Zdravě a chutně /29.03.13
Pečená štika na zelenině

Pečená štika na zelenině

Manželovy úlovky jsou skvělou pochoutkou pro celou rodinu.
Lenka Zahumenská‚ Horní ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Tarhoňa

Tarhoňa

Zkus toto jednoduché bezmasé jídlo!
Ladislav Vesecký, Zlaté Hory
Zdravě a chutně /09.04.09
Bezlepkový tofu cheesecake

Bezlepkový tofu cheesecake

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /31.01.18
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu