Reklama
Šmakounový salát
Fotogalerie:

Šmakounový salát

Hana Kupková
Hana Kupková
Ostrava-Poruba

Je hotový za několik minut.

Hana Kupková, Ostrava

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 cibule
  • trocha olej
  • kus řapíkatý celer (nebo pórek či 1–2 rajčata)
  • 1 balení šmakoun (můžeme nahradit uzeným tofu)
  • podle chuti sůl
  • podle chuti směs na gril. zeleninu či na pečené kuře
  • 1/2 lžičky sladká paprika
  • trocha sójová omáčka
  • 200 ml 8% zakysaná smetana

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Na cibulce chvíli orestujeme nadrobno nakrájený celer a šmakoun. Okořeníme a vmícháme smetanu.

  2. Salát podáváme teplý s vařenými brambory či knedlíkem, nebo vychlazený s celozrnným pečivem.

Pošli recept! 7/2012 (4.6.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Pohanková kaše s ovocem

Pohanková kaše s ovocem

Hana Kupková, Ostrava
Zdravě a chutně /25.03.18
Pomazánka z droždí

Pomazánka z droždí

Droždí je zdravé v polévce i pomazánce.
Sylva Sedláková, Vsetín
Zdravě a chutně /08.01.09
Ragú z tresky

Ragú z tresky

Nejen smažená ryba je dobrá. Já jsem na to přišla ve chvíli, kdy jsem obyčejnou tresku ...
Zdravě a chutně /14.12.08
Nákyp z jáhel a pohanky

Nákyp z jáhel a pohanky

Tato pochoutka dětem opravdu prospívá.
Olga Valentová, Borotín
Zdravě a chutně /16.11.09
Mrkvový salát

Mrkvový salát

Čerstvá jarní mrkvička je velká pochoutka. Když k ní přidáme další dobroty, jen...
Zdravě a chutně /14.11.08
Barevná zelenina s tofu

Barevná zelenina s tofu

Zeleninu obměňujeme podle ročního období.

Kateřina Gajová, Brno

Zdravě a chutně /08.04.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu