Reklama
Šlehačková bábovka
Fotogalerie:

Šlehačková bábovka

Redakce Pošli recept.cz
Redakce Pošli recept.cz
Praha
Jeden člen mojí rodiny musí držet bezlepkovou dietu. Protože nechce přijít o laskominu, jakou je tradiční bábovka, peču ji z tmavé mouky.
Iveta Šedivá,
České Budějovice

Ingredience

  • 260 g mouka bezlepková
  • 150 g cukr moučkový
  • 1 šlehačka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva
  • kakao
  • rozinky
  • ořechy
  • kokos strouhaný
  • strouhanka kukuřičná

Doba přípravy

Počet porcí

6

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme dohladka. Těsto vlijeme do vymazané a kuku­řičnou moukou vysypané bá­bovkové formy.
  2. Pečeme při 150 °C asi 45 minut. Hotovou bábovku sypeme moučk. cukrem.

Pošli recept! 1/2009 (10.12.2008)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Tvarohová pomazánka s mrkví a sýrem

Tvarohová pomazánka s mrkví a sýrem

Lehká tvarohová dobrota. Kateřina Pysková, Brtnice
Zdravě a chutně /21.05.12
Rýžová polévka s brokolicí

Rýžová polévka s brokolicí

Zeleninové polévky mám nejraději. Protože polévka je u nás součástí oběda, ...
Zdravě a chutně /03.07.13
Špalda se zeleninou

Špalda se zeleninou

Tato obilnina podporuje trávení.

Monika Vítková, Břeclav

Zdravě a chutně /11.04.13
Salát s bulgurem

Salát s bulgurem

Bulgur je skvělý i jako příloha k masu.
Veronika Poláčková, Mýto
Zdravě a chutně /27.12.11
Bezlepkový koláč  s tvarohem

Bezlepkový koláč s tvarohem

Je rychle hotový a navíc moc dobrý.
Iveta Šedivá, České Budějovice
Zdravě a chutně /26.04.10
Domácí řepná tříšť

Domácí řepná tříšť

Všechny přísady jsou navíc velmi zdravé.

Pavlína Sochorová, Bruntál

Zdravě a chutně /26.07.16
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu