Reklama
Salát z červené řepy s křenem
Fotogalerie:

Salát z červené řepy s křenem

Eva Valentová

Lipník nad Bečvou
Je zdravý a dodá jídlu šmrnc. Křenu můžeš dát i víc – podle toho, kolik sneseš.
Eva Valentová, Lipník nad Bečvou

Ingredience

  • Nálev
  • 1-2 lžíce fenykl
  • 1 l voda
  • 250 ml ocet
  • 20 g sůl
  • 60 g cukr krupice
  • Ostatní
  • 1 kg řepa červená
  • 1 menší křen

Doba přípravy

Počet porcí

3

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Červenou řepu vaříme asi 2 hodiny, dokud není měkká.
  2. Odstraníme slupku‚ pomeleme‚ zamícháme s nastrouhaným křenem a dobře promícháme.
  3. Zalijeme nálevem a povaříme 5 minut. Kdo chce, může salát hned po vychladnutí jíst. Já naplním zavařovací sklenice a zavařím salát na zimu. Používám ho jako oblohu k jídlům.

Pošli recept! - Speciál - Dietně a chutně (28.7.2010)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Rybí aspik s krevetami

Rybí aspik s krevetami

Dnes už dostaneš mořské plody všude, já je kupuji mražené v supermarketu. Proč si je ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Panzanella s pečenými rajčaty

Panzanella s pečenými rajčaty

Typická lehká letní pochoutka, po které nepřibereš. Do másla můžeš nasekat ...

Zdravě a chutně /06.09.16
Špízy z tofu

Špízy z tofu

Jsou vynikající jen tak samotné s kečupem.
Magda Lacková, Klatovy
Zdravě a chutně /18.05.11
Cuketové rolky s kuřecím masem

Cuketové rolky s kuřecím masem

Rolky připravujeme většinou při posezení s přáteli nebo rodinou, všem moc chutnají. ...
Zdravě a chutně /20.12.10
Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýňová omáčka s jáhlovými noky

Dýně jsou podle mne jedním z nejzajímavějších druhů zeleniny. Dají se připravit na ...

Zdravě a chutně /21.01.15
Květákové karí

Květákové karí

Květák jsem obvykle připravovala jako křupavé řízečky. Když mi ale smažený začal ...
Zdravě a chutně /27.01.09
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu