Ingredience
- 400 g losos
- 200 g chřest sterilovaný
- 500 g rukola
- 100 g rajčátka cherry
- 1 citrón
- dle chuti sůl
- dle chuti pepř
- 2 lžíce máslo
- trocha olej olivový
- 1 lžíce ocet vinný
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lososa omyjeme a nakrájíme na kousky. Kousky vložíme do mísy a pokapeme je šťávou z jedné poloviny citronu, osolíme a přidáme dvě lžíce olivového oleje. Necháme 30 minut marinovat. Poté rozehřejeme máslo na pánvi a kousky lososa z obou stran opečeme.
-
Rukolu smícháme s nakrájenými rajčátky, růžovým vinným octem a olivovým olejem. Zlehka vše promícháme. Nahoru přidáme křehký chřest a osmažené kousky lososa. Zakapeme citronovou šťávou.
-
Na závěr salát podle vlastní chuti opepříme, osolíme a podáváme s čerstvým bílým pečivem.
TIP: Pokud neseženeš rukolu, můžeš použít například ledový salát.