Podáváme s bagetou nebo ciabattou.
Veronika Poláčková, Mýto
Ingredience
- 1 lilek
- provensálské bylinky podle chuti
- podle potřeby olivový olej
- 1 ledový salát
- 200 g vařená cizrna
- 80 g steriovaná kukuřice
- 80 g sterilovaný hrášek
- 10 ks cherry rajčátka
- trocha balsamika
- špetka mletého barevného pepře
- sůl podle chuti
Doba přípravy
Počet porcí
Orientační cena
Postup přípravy
-
Lilek nakrájíme na kolečka‚ posolíme a necháme vypotit (20 minut). Pak lilek osušíme‚ posypeme bylinkami a osmažíme na olivovém oleji z obou stran. Necháme vychladnout.
-
Do mísy natrháme salát‚ přidáme cizrnu‚ kukuřici a hrášek a na čtvrtky nakrájená rajčátka. Nahoru dáme vychladlý lilek. Salát zalijeme dresinkem z olivového oleje‚ balsamika a pepře.