Reklama
Salát s čerstvým špenátem a tofu
Fotogalerie:

Salát s čerstvým špenátem a tofu

Alice Novotná

Olomouc

Tento lehoučký salátek ocení všichni, kdo musí nebo chtějí držet dietu.

Alice Novotná, Olomouc

Ingredience

  • Ingredience
  • 400 g celozrné těstoviny
  • 300 g listový špenát
  • 100 g uzené tofu
  • 10 cherry rajčátka
  • podle potřeby olivový olej (extra panenský)
  • 1 lžička med
  • šťáva z 1/2 citron
  • podle chuti sůl a pepř

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Těstoviny vhodíme do hrnce s osolenou vodou a doměkka uvaříme. Když jsou těstoviny měkké, do hrnce vhodíme opláchnuté špenátové listy a spaříme je.

  2. krok2

    Vodu slijeme a těstoviny se špenátem promícháme s trochou olivového oleje. Necháme zchladnout.

  3. krok3

    Těstovinovou směs doplníme o pokrájená cherry rajčátka a promícháme. Tofu vyndáme z obalu a necháme okapat, poté je nakrájíme na malé kostičky.

  4. Čtyři lžíce olivového oleje vyšleháme se lžící medu a šťávou z jedné poloviny citronu. Zálivku dochutíme solí a pepřem. Připravenou zálivku nalijeme na salát a vše zlehka promícháme. Na závěr přidáme i kostičky tofu (tofu necháme na konec, aby se při míchání nerozmačkalo).

  5. Hotový salát podáváme vychlazený v malých mističkách, můžeme s pečivem.

Pošli recept! 3/2012 (6.2.2012)

Sdílejte: Twitter Facebook Vytiskněte si: Tisknout Tisknout
Tisknout

Další z rubriky

Cizrna na zelenině

Cizrna na zelenině

Jestli máš rád pikantní jídlo, přidej česnek. Tereza Mrowiecová, Karviná
Zdravě a chutně /18.11.10
Lehký šopský salát

Lehký šopský salát

Můj oblíbený salát, ideální jako lehká letní večeře nebo příloha.

Eva Komůrková,...

Zdravě a chutně /10.07.13
Celozrnný koláček  s jablky a tvarohovou peřinou

Celozrnný koláček s jablky a tvarohovou peřinou

Dezert podle zásad zdravého stravování.

Lucie Rychetská, Týnec nad Sázavou

Zdravě a chutně /24.10.17
Skleněná polévka

Skleněná polévka

Proč nezařadit opomíjené kroupy znovu do našeho jídelníčku?
Věra Černevová, Praha
...
Zdravě a chutně /09.07.12
Kuřecí maso s brokolicí

Kuřecí maso s brokolicí

Spolu se smetanou a sýrem je výborné.
Libuše Motlová, Horažďovice
Zdravě a chutně /05.12.08
Pomazánka  z uzeného tofu

Pomazánka z uzeného tofu

Bleskovka, která chutná každému.
Věra Martínková,
Horní Cerekev
Zdravě a chutně /16.01.11
 

Nejnovější

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Jak vybrat pánev, na které bude radost vařit

Keramické, nerezové, teflonové nebo z litiny. Pánví a pánviček je spousta druhů, ...
Všehochuť /02.04.20
Roláda s kopřivami

Roláda s kopřivami

Pavla Hrubá, Praha

Škola vaření /28.03.20
Čokoládové kraslice

Čokoládové kraslice

Lada Nováková, Svitavy

Všehochuť /28.03.20
Velikonoční ovečka

Velikonoční ovečka

Svěží chuť jara

Podle receptu Evy Šebestové z Uherského Brodu

Sladký život /28.03.20
Lahodný beránek

Lahodný beránek

Lucie Zubatá, Vnorovy

Sladký život /28.03.20
Králičí stehna s hráškovým pyré

Králičí stehna s hráškovým pyré

Skvělá kombinace chutí

Podle receptu Mileny Šímové ze Stříbra

Škola vaření /27.03.20
Piškotová lízátka

Piškotová lízátka

Hana Šátralová, Praha

Všehochuť /27.03.20
Slavnostní věnec

Slavnostní věnec

Ozdobí sváteční tabuli


Podle receptu Svatavy Hudcové z Mohelnice

Všehochuť /27.03.20
Ihned měkké perníčky

Ihned měkké perníčky

Jana Boháčová, Chudobín

Všehochuť /27.03.20
 
Reklama
Knedlíková kuchařka

Speciální vydání

Ať už využijete úrodu ze své zahrady nebo zavítáte někam na trh či do obchodu, určitě nepřijde jediný kousek ovoce nazmar. Přinášíme ti totiž recepty na sladké moučníky, nepečené dezerty a samozřejmě skvělé tipy na marmelády a kompoty. Je jen na vás, který vyzkoušíte, ale určitě ani u jednoho nešlápnete vedle. Dobrou chuť!

více
special

Pošli recept Extra speciál

Vážení a milí čtenáři, připravili jsme pro vás další extra-speciální vydání časopisu Pošli recept!. Tentokrát jsme ho sestavili z vašich nejoblíbenějších sladkých receptů, o které si k nám do redakce píšete. Věříme, že se vám budou líbit a že budou mít úspěch u vašich blízkých i u hostů, jimž je nabídnete. Přejeme hodně zdaru při pečení a především dobrou chuť!

více
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Close icon

přejít na web

Odebírejte náš NEWSLETTER

Posli recept logo

Váš e-mail

Přihlášením k newsletteru souhlasíte s Obchodními podmínkami Burda a potvrzujete, že jste se seznámili se Zásadami ochrany soukromí Burda International CZ s.r.o.

Na váš e-mail jsme odeslali odkaz pro potvrzení odběru novinek.

zpět na hlavní stranu